Υλικά συνταγής
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε το γιαούρτι και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ που έχετε βουτυρώσει πριν και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 168ºC για 50′ έως 1 ώρα.
Στο εύκολο αυτό μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε το αρωματικό που σας αρέσει (βανίλια σε σκόνη ή υγρή, αρωματισμένη με πορτοκάλι ή λεμόνι, ή ξύσμα εσπεριδοειδούς).
Αν θέλετε, πασπαλίζετε με με άχνη ή σερβίρετε με σάλτσα φρούτων.