Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
90 λεπτά Μερίδες: 4-6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια
Αρωματική γαρνιτούρα:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 2 μέτρια καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 2 κλωνάρια κοντό σέλερυ (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 1/2 κ.γ μπαχάρι
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1/4 κ.γ κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γραμμάρια κρασί ροζέ ημίγλυκο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο αλεύρι
- 1 λίτρο (περίπου) νερό
Για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας :
- 5 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
- 6 κ.σ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- Αλάτι
- φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 100 γραμμ. κασέρι Καστοριάς