Άσχημη, εκκεντρική, φιλάσθενη από μικρή με μία δυστυχισμένη ζωή
Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι μία ανάσα από την κατάκτηση Όσκαρ χάρη στην «Ευνοούμενη – The Favourite» του. Και μπορεί η ταινία του να αναφέρεται στις δύο ευνοούμενες της βασίλισσας Άννας, όμως, η ίδια η κεντρική ηρωίδα αποδείχτηκε για τον Έλληνα σκηνοθέτη, η δική του «Ευνοούμενη». Η επιλογή του να καταπιαστεί με μία αμφιλεγόμενη ως προς την προσωπική της ζωή βασίλισσα, αλλά ισχυρή ως προς τη βασιλεία της, αφού στα χρόνια της κατάφερε να πετύχει την ένωση της Αγγλίας με τη Σκωτία, αποδείχθηκε σοφή.
Ποια ήταν, όμως, η βασίλισσα Άννα την οποία μετά την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ψάχνουν σαν τρελοί οι χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο; Η ιστορία της είναι πράγματι συναρπαστική και τα έχει όλα: πόνο, δυστυχία, απογοήτευση, πάθος, έρωτα, δολοπλοκίες, έντονο παρασκήνιο πίσω από τους τοίχους του Παλατιού κι ένα μυστήριο γύρω από τις ερωτικές της προτιμήσεις, που παραμένει άλυτο και την κυνηγά ακόμη, αιώνες μετά το θάνατό της.
Τα παιδικά χρόνια της Άννας Στιούαρτ
Από πολύ νωρίς η Άννα ήρθε αντιμέτωπη με τη δική της τραγική μοίρα. Ήταν η τελευταία της Δυναστείας των Στιούαρτ και η μικρότερη κόρη του Ιακώβου, δούκα του Γιορκ (του δεύτερου γιου ενός αμφιλεγόμενου βασιλιά) και της πρώτης συζύγου του, Άννας Χάιντ.
Η Άννα Στιούαρτ γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1665 και μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Μαίρη ήταν οι μοναδικές που επέζησαν από το γάμο των γονιών τους. Η μικρή Άννα από πολύ νωρίς παρουσίασε προβλήματα υγείας. Εξαιτίας μίας πάθησης, το μάτι της δάκρυζε συνεχώς και οι γονείς της την έστειλαν στη Γαλλία για να θεραπευτεί. Εκεί έμεινε δύο χρόνια και σύμφωνα με τους ιστορικούς κατάφερε να μάθει πολύ καλά τη γλώσσα.
Λίγο μετά την επιστροφή της στην Αγγλία, το 1671 πέθανε η μητέρα της. Και ο πατέρας της ο οποίος είχε ασπαστεί τον Ρωμαιοκαθολικισμό, σύντομα ξεκίνησε την αναζήτηση της νέας δούκισσας που θα παντρευόταν. Και τη βρήκε στο πρόσωπο της Μαρίας Βεατρίκης, η οποία ήταν μόλις 15 χρόνων και μόλις 4 χρόνια μεγαλύτερη από την αδελφή της Άννας, Μαίρη.
Μάλιστα, μετά το θάνατο της μητέρας της όταν εκείνη ήταν έξι χρόνων, την έστειλαν πίσω στις αυλές της Γαλλίας προκειμένου να μεγαλώσει με τη γιαγιά της. Επίσημα, ο λόγος ήταν για να καταπολεμήσει τις ασθένειες που την ταλαιπωρούσαν.
Η φιλάσθενη Άννα
Διαβάστε την συνέχεια στο Newsbeast.gr