Απίθανη η ιδέα για το αποψινό φαγητό μας, και απίθανα εύκολη επίσης. Επέλεξα να το φτιάξω για βραδινό, αλλά είναι χορταστικότατο για κάθε ώρα. Και δε μένει και ψίχουλο ούτε στο ταψί, ούτε στο πιάτο. Θα με θυμηθείτε! Φτιάξτε το και οι αγαπημένοι σας θα νιώσουν πολύ ξεχωριστοί. Εμένα έτσι μου είπαν! Πάμε να φτιάξουμε την τάρτα μας!
Υλικά:
βάση:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι ξερό σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1 αυγό
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
-2 κουτάλια σάλτσα BBQ ή κέτσαπ
γέμιση:
3 αυγά βρασμένα καλά
150γρ μπέικον
1 κούπα κασέρι τριμμένο
επικάλυψη:
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 22- 24εκ διάμετρο.
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της βάσης μαζί- εκτός της σάλτσας ώσπου να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη.
Στρώνουμε τη ζύμη του κιμά στο ταψάκι μας, γεμίζοντας και τα πλάγια του ταψιού.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και σε πολύ λίγο λάδι το τηγανίζουμε ώσπου να γίνει τραγανό.
Πάνω στη βάση πασπαλίζουμε λίγο τυρί και απλώνουμε τη σάλτσα.
Απλώνουμε το μισό τυρί.
Από πάνω κόβουμε τα αυγά κομματάκια και καλύπτουμε με το μπέικον.
Τέλος, στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας την τριμμένη μοτσαρέλλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30- 40′, ώσπου να ροδίσει η τάρτα μας.
Είναι απίστευτη φίλοι μου! Πολύ πρωτότυπη και εγγυημένη. Δοκιμασμένη από πολύ απαιτητικούς, πεινασμένους ουρανίσκους!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου