Φτιάχνουμε σπιτικό κάρυ σε πολτό, με τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κτγ τσιμένι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κτγ κυμινόσποροι
- 1 κτγ κόλιανδρος σε κόκκους
- 2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
- 2 γαρίφαλα
- 2 καρδάμωμα
- 1 κτσ κουρκουμάς
- 6 κάσιους
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κτσ πιπερόριζα
- 4 κτσ ηλιέλαιο
- 2 κτσ τοματοπελτές
- 1 κτγ μαύρη ζάχαρη
tips: Τα μπαχαρικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να έχουμε το τέλειο κάρυ.
Το χρησιμοποιούμε ιδανικά για μαρινάδες πουλερικών, χοιρινού και σαν καρύκευμα σε σάλτσες.
Οδηγίες για να φτιάξουμε το σπιτικό κάρυ στο kitchenvillage.gr