ΚαστοριάΠρόσωπα

Σπύρος Χαραλαμπίδης: Ο Καστοριανός μπαρμπέρης που έχει κάνει το ανδρικό ξύρισμα τέχνη! (φωτογραφίες)

Ο Σπύρος Χαραλαμπίδης είναι μόλις 24 χρόνων. Ανδρώθηκε στα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης, με πολλούς συνομηλίκους του να αναζητούν επαγγελματικές διεξόδους σε χώρες του εξωτερικού. Ο ίδιος, όμως, ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Πήγε στην Αθήνα, όπου μαθήτευσε δίπλα στους μεγαλύτερους  μύστες του ανδρικού ξυρίσματος , δούλεψε στο πρώτο σύγχρονο μπαρμπέρικο (barber shop) στο Κολωνάκι και μετέφερε τη γνώση και την εμπειρία του στον δικό του χώρο ανδρικού καλλωπισμού.

Στο κέντρο του Μαυροχωρίου, από όπου κατάγεται, δημιούργησε το κουρείο “1960, The Barber Shop”,  με τις προδιαγραφές ενός  παλιού αρχοντικού μπαρμπέρικου και διάκοσμο που σε ταξιδεύει στον χρόνο, παρέχοντας τις υπηρεσίες του, που περιλαμβάνουν παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα και ζεστές πετσέτες, αποτρίχωση με κλωστή και φωτιά αλλά και σύγχρονες μεθόδους  κομμωτικής και ανδρικής περιποίησης.

Οι μερακλήδες πελάτες του ξέρουν ότι η επίσκεψη στο  “1960, The Barber Shop” θα μεταμορφώσει το απλό ξύρισμα και κούρεμα σε τελετουργία, θα πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, θα χαλαρώσουν και θα φύγουν, καλλωπισμένοι εξωτερικά και αναγεννημένοι εσωτερικά.

Back to top button