Ρολό μπακαλιάρου με γκρεμολάτα από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
45-50 λεπτά
Προετ. 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15-20 λεπτά Μερίδες: 4 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σαςΥΛΙΚΑ
Για το ψάρι:
- 8 φιλέτα μπακαλιάρου (150γρ./τεμ.)
- 8 φέτες προσούτο di parma ή seranno
- 1/2 κολοκύθι (κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες)
- Σκορδοβούτυρο (κατά προτίμηση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για την γκρεμολάτα:
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι (ή χυμό αν το ξύσμα είναι ιδιαίτερα πικρό)
- 2 σκελ. σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες στο kitchenvillage.gr