Η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν είναι θέμα ενασχόλησης μιας μικρής ομάδας ανθρώπων αλλά αντικείμενο προβληματισμού από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας
Ποιοι γίγαντες;’’ Είπε ο Σάντσος.
Πως φαίνεται’’ απάντησε ο δον Κιχώτης ‘’ότι δεν είσαι μαθημένος σε τέτοιες περιπέτειες: γίγαντες είναι` κι άμα φοβάσαι, πήγαινε στην άκρη κι αρχίνα τις προσευχές όσο εγώ θα δίνω άγρια και άνιση μάχη μαζί τους’’…Ένας ονειροπόλος ή ένας τρελός …
Μάλι Μάδι 2019 ήταν η σειρά του να δεχθεί την επέλαση της πράσινης ενέργειας με οποιοδήποτε κόστος στο περιβαλλοντικό η και ιστορικό αποτύπωμα που έφερνε μέχρι χθες . Την οπτική αλλοίωση από το ανάγλυφο κάποιος την καταλαβαίνει από αρκετά χιλιόμετρα μακριά κατανοώντας εύκολα πόσο φιλόξενη είναι αυτή η εικόνα στον ορίζοντα .
Όσο πλησιάζουμε προς την ανάβαση με τον κ. Χρήστο τόσο ευκολότερη ήταν και η πρόσβαση διασχίζοντας ένα δρόμο βάση των απαιτήσεων της πράσινης ενέργειας και των συρόμενων οχημάτων για το ένα και μοναδικό τους ταξίδι . Φτάσαμε στην πολυπόθητη κορφή και μείναμε έκπληκτοι από το τεχνολογικό αριστούργημα των χιλιάδων τόνων σιδηροκράματος να υψώνεται μπροστά μας αλλά δεκάδες τετραγωνικά μέτρα πολλών γηπέδων πέδιλα τους για να στηριχτούν οι γίγαντες στα πόδια τους …σηκώσαμε το κεφάλι μας να τους αντικρίσουμε από κοντά …και ο ουρανός κλεισμένος .
Η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν είναι θέμα ενασχόλησης μιας μικρής ομάδας ανθρώπων αλλά αντικείμενο προβληματισμού από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας . Η γλαφυρή περιγραφή του υπαρκτού προβλήματος δεν αποτελεί απλά την μεταφορά μιας εικόνας , αλλά τον κατακερματισμό ενός βιότοπου με επιπτώσεις μη αναστρέψιμες σε σύντομο χρονικό ορίζοντα . Χρειαζόμαστε μια κοινωνία προς όφελος των πολλών με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα διαφυλάξει αυτά που δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και όχι ο αντίστροφο . Το κάθε τεχνολογικό επίτευγμα πρέπει να είναι σύμφωνο και αποδεκτό με την αξία του χώρου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του ,που μπορεί να είναι , άνθρωποι , ζώα , φυτά , ανάγλυφο , ιστορία και πολιτισμός .
Νίκος Παναγιωτόπουλος
έχετε δίκιο. καλύτερα με τον λιγνίτη (που δεν καταστρέφει και το περιβάλλον)
Έχετε δίκιο, καλύτερα με τις ανεμογεννητριες που επιδοτούνται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , και άρα τους πληρώνουμε όλοι μας για να είναι κερδοφόρες , και που σημειωτέον ανήκουν σε ιδιώτες . Ετσι και αλλιώς σε Έλληνες επιχειρηματίες ανήκουν, δεν είναι ότι αν κοπεί αύριο πχ η επιδότηση θα της παρατήσουν να σαπίζουν σε μια κορυφή βουνού, έχοντας επιφέρει στο περιβάλλον βιομηχανικού τύπου επεμβάσεις .. Όλα και όλα …
… Ποιοι γίγαντες;’’ Είπε ο Σάντσος …
Sancho Panza … ειναι καλα να διαβαζετε τα κλασσικα σας!
Οσογια το σχολιο του Θαναση, εντελως φευγατο !
Δηλαδη καλυτερα καρκινο παρα ανεμογεννητριες !!
Αυτά που γράφεις τα πιστεύεις στ’ αλήθεια ;
Εάν ναι · τότε , μια και ασχολείσαι με τις αρκούδες , θα σου πρότεινε κανείς , ν’ αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι και να προβληματίζεσαι με το εξής ζήτημα :
Τι χρωστάει μια αρκούδα σε μια άλλη αρκούδα ;
Ίσως αυτό σε βοηθήσει ν’ αρχίσεις ν’ αμφιβάλλεις για τις ιδέες σου ……….