Η ιστορία για την δημιουργία αυτής της συνταγής, προέρχεται από το λάθος ενός μάγειρα του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρασκίσκου Ιωσήφ Ά, ο οποίος ετοιμάζοντας την κρέπα την έκαψε και γυρίζοντας την με ένα πιρούνι αυτή έσπασε σε πολλά κομμάτια. Ο μάγειρας για να κρύψει το λάθος του πασπάλισε την κρέπα με μπόλικη ζάχαρη άχνη, έβαλε την μαρμελάδα στο πλάι και το παρουσίασε σαν καινούργια σπεσιαλιτέ. Ο αυτοκράτορας ξετρελάθηκε και έτσι αυτή η γλυκιά ομελέτα καθιερώθηκε σαν γλυκό!
Γλυκιά ομελέτα από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
10 λεπτά
Προετ. 5
Μαγείρεμα: 5 Μερίδες: 4ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 300 γρ. γάλα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 50 γρ. σταφίδες
- 20 ml ρούμι
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
- ζάχαρη άχνη
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Οδηγίες στο kitchenvillage.gr