ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η θρυλική ομάδα του Παναργειακού στους “Ορίζοντες” (βίντεο)

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα  συνέντευξη για το τοπικό ποδόσφαιρο  και συγκεκριμένα για την ομάδα του Παναργειακού παραχώρησαν στην εφημερίδα “Ορίζοντες”, ο Πρόεδρός της Θανάσης Τζήμας και ο Ταμίας της Χρήστος Βασιλάκης

Θ. Τζήμας: «Ο κόσμος του Άργους είναι περήφανος και έχει πολύ ψηλά τον Παναργειακό»

Χ.  Βασιλάκης: «Είναι τιμή μου, να βοηθάω την ομάδα του Παναργειακού

 Συνέντευξη: Χρύσα Κοσμίδου

Μετά από πέντε χρόνια ο κ. Θανάσης Τζήμας επανήλθε και θεσμικά στην ομάδα του Παναργειακού. Από τη θέση του Προέδρου  θέλει να βοηθήσει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και τον τόπο του «Στο Δ.Σ. θέλουμε να βοηθήσουμε  την ομάδα του Παναργειακού, βάζοντας μακροπρόθεσμους στόχους. Επιδιώκουμε την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ της πόλης μας και της ομάδας».

Ο κ. Χρήστος Βασιλάκης είναι στο Δ.Σ. του Παναργειακού τα τελευταία εφτά χρόνια. Στο τωρινό Δ.Σ. εκτελεί χρέη Ταμία.  Αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα, όταν του ζητήθηκε από κάποια μέλη προηγούμενων Διοικήσεων να συμβάλει στην όλη προσπάθεια «Είναι τιμή μου, να βοηθάω την ομάδα του Παναργειακού και κατ’ επέκταση τον αθλητισμό».

Δείτε ολόκληρη τη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη:

Τα ποδοσφαιρικά  ταλέντα γεννιούνται μέσα στις Ακαδημίες

Ο Πρόεδρος του Παναργειακού, ενημέρωσε πως γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες, από τους υπεύθυνους Θανάση Δάνου και  Βαγγέλη Σιώμο. Η συμμετοχή των παιδιών στο τοπικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετική, καθώς προπονούνται σε αυτές περισσότερα από 100 νέοι ποδοσφαιριστές. Παράλληλα υπάρχει μια άριστη συνεργασία με την Ομάδα και την Ακαδημία των Rossoneri «Οι σχέσεις με τον Πρόεδρο τον κ. Μπίζογλου είναι εξαιρετικές. Η δεύτερη ομάδα του Άργους διαγράφει μια πολύ καλή πορεία. Μάλιστα οι παίκτες που βγαίνουν από τις Ακαδημίες του Παναργειακού και μπορούνε να προχωρήσουν ποδοσφαιρικά, έχουν τη δυνατότητα να πάνε και στους Rossoneri. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη βοήθεια, ειδικά φέτος που καταργήθηκε το Πρωτάθλημα Κ-16. Όσο παιδιά ξεχωρίσουν συνεχίζουν στην ομάδα του Παναργειακού. Η όλη τακτική που ακολουθείται  σχετικά με την εξέλιξη και την ανέλιξη των ποδοσφαιριστών μας, έχει μια σωστή διαδρομή».

Ο κ. Τζήμας τόνισε πως άσχετα με την πορεία που θα ακολουθούσουν στο μέλλον οι μικροί ποδοσφαιριστές, μέσω των Ακαδημιών έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ομαδικότητα, την  αλληλεγγύη, το ευ αγωνιζέσθαι, να γνωρίσουν την νίκη και την ήττα, να λειτουργούν μέσα στο σύνολο και όχι ατομικά.

Ο σωστός προγραμματισμός, ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες

Η οικονομική δίνη, έχει παρασύρει σε ένα σημαντικό βαθμό και την ομάδα του Παναργειακού. Πλέον δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αγοραστούν παίχτες άλλων ομάδων, συνεπώς το ρόστερ απαρτίζεται με τα ταλέντα των Ακαδημιών.

Προκειμένου, ο Παναργειακός να μην επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση το Δ.Σ. έχει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό «Τα έσοδα και τα έξοδα είναι μετρημένα. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο και βαδίζουμε πάνω σε αυτό», σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

Τα έσοδα προέρχονται από τα εισιτήρια του αγώνα, τα διαρκείας, τις λαχειοφόρους αγορές και τους χορηγούς.   Επίσης, προσφέρεται και μια μικρή βοήθεια από τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Το φίλαθλο κοινό απομακρύνθηκε από τα γήπεδα

Η ομάδα του Παναργειακού έχει πολλούς υποστηριχτές, ωστόσο δεν τον ακολουθούν πάντοτε στο γήπεδο. Οι εποχές που οι κερκίδες του γηπέδου ήταν ασφυκτικά γεμάτες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

«Ο κόσμος του Άργους είναι περήφανος και έχει πολύ ψηλά τον Παναργειακό. Ίσως μερικές φορές δεν θέλει να τον βλέπει να παίζει με κάποιες ομάδες οι οποίες δεν είναι ισάξιές του. Σας μεταφέρω το πώς μπορεί να σκέφτεται ένας οπαδός, ο οποίος  δεν έρχεται στο γήπεδο. Ένας από τους στόχους μας είναι να εξηγήσουμε στο φίλαθλο κοινό την προσπάθειά μας, και το φέρουμε και πάλι στο γήπεδο. Μπορεί να μην έχουμε πια την υπερομάδα που τα σάρωνε όλα, έχουμε όμως Αργείτες ποδοσφαιριστές και στηριζόμαστε μόνο στα δικά μας πόδια», σχολίασε ο κ. Τζήμας.

Από τη μεριά του ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε πως υπάρχει μια καθολική απομάκρυνση του φίλαθλου κοινού από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και  σε αυτό συμβάλει ως ένα βαθμό και η οικονομική  κρίση «Σε γενικότερο επίπεδο και όχι μόνο σε τοπικό, το ποδόσφαιρο δεν προσελκύει τον κόσμο όπως παλιά. Το να δώσει κάποιος ένα άλφα ποσό για να αγοράσει το εισιτήριο, είναι υπόθεση καθώς όλα έχουν  πλέον αξία στην καθημερινότητά μας». Παράλληλα ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως οι υποστηριχτές του Παναργειακού δεν πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες  της αγαπημένης τους ομάδας μιας και το γήπεδό του είναι αρκετά απομακρυσμένο «Πιστεύω πώς εάν η έδρα μας ήταν σε πιο κεντρικό σημείο, η προσέλευση του κόσμου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

Σκουπίδια-Καθαριότητα σημειώσατε 1

Μετά τη λήξη των εντός έδρας αγώνων, πάντοτε, ο μεγάλος νικητής είναι τα σκουπίδια. Χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα και πολλά άλλα ακόμα απορρίμματα, κοσμούν τόσο το γήπεδο, όσο και τις κερκίδες.

Η κατάσταση αυτή στεναχωρεί ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Παναργειακού,  καθώς  σκοπός της ομάδας είναι πέρα από αθλητισμό να διδάξει και πολιτισμό. «Γενικότερα το γήπεδο έχει πολλά προβλήματα», είπε ο  Πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας πως «η κατιούσα ξεκίνησε όταν σταμάτησε να υπάρχει ένας υπεύθυνος για το χώρο. Δυστυχώς για τον συγκεκριμένο τομέα, δεν υπάρχουν συμβάσεις και όταν αυτές βγαίνουν έχουν μια πολύ μικρή διάρκεια,  2-3 μηνών. Κατά το παρελθόν πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ώστε να συζητήσουμε για ορισμένες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο. Πιστεύω, βάσει των λεγομένων του Δημάρχου, ότι μέχρι του χρόνου θα έχουμε σωστές εγκαταστάσεις».

Οι κύριοι Τζήμας και Βασιλάκης, εξέφρασαν την κοινή τους άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήνουν οι φίλαθλοι πίσω τους ένα βρώμικο γήπεδο κατά τη λήξη του αγώνα. Ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε επίσης ότι το ίδιο το Δ.Σ. πολλές φορές μετά τους αγώνες φροντίζει να καθαρίσει το χάος «Ό,τι προσπάθειες γίνονται στο γήπεδο, έχουν εθελοντικό χαρακτήρα. Η ενασχόλησή μας με την ομάδα μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά δεν είναι. Θέλει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και πολύ προσωπική εργασία».

 

 

 

 

 

Back to top button