Φιογκάκια φούρνου από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μακαρόνια φιογκάκια η πένες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
7 φέτες μπέικον
2 κουτάκια μανιτάρια
1 κουτάκι καλαμπόκι
300 γρ τυριά τριμμένα διάφορα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω το μπέικον ψιλοκομμένο και στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και την κρέμα γάλακτος.
Αλατίζω , πιπερώνω και αφήνω για λίγο να βράσει η σάλτσα μου.Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρω σε ένα πυρέξ χωρίς να τα στραγγίσω, απλά τα παίρνω με τρυπητή κουτάλα για να κρατήσουν ζουμάκι.
Ρίχνω επάνω την σάλτσα μου και τα μισά τριμμένα τυριά και ανακατεύω καλά να πάνε παντού.
Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και στην επιφάνεια πασπαλίζω τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν επάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ