ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Συνεχίζει η Kastoria Outdoors να προωθεί τον τουρισμό στην Καστοριά (σειρά φωτογραφιών)

Για δύο μέρες η Kastoria Outdoors φιλοξένησε την πολυεθνική εταιρία “NEWREST”. Με περισσότερους από 32.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες, η Newrest είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.
Η Kastoria Outdoors ετοίμασε για λογαριασμό της ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από “Active Δράσεις” σε συνδυασμό με ξενάγηση στα “Επισκέψιμα Hot Spots” της Καστοριάς ώστε να περάσουν όμορφα οι φιλοξενούμενοί μας, να ζήσουν ευχάριστες στιγμές, να αποκομίσουν όμορφες εικόνες και να πάρουν μία γεύση της γενικότερης κουλτούρας και ζωής από την παλιά και σύγχρονη Καστοριά!
Κάναμε ποδηλασία στην γυρολιμνιά, απολαύσαμε τις απείρου κάλους εικόνες με τους Καστοριανούς ψαράδες και τα καράβια τους να είναι περικυκλωμένα κυριολεκτικά από τους πελεκάνους οι οποίοι περιμένανε να πάρουν το κολατσιό τους όπως πάντα! Τους πελεκάνους τους συναντήσαμε ξανά να πετάνε σε χαμηλό ύψος πάνω από τα κεφάλια μας, όταν εμείς κάναμε καγιάκ στα κρυστάλλινα νερά της Ορεστιάδας! Οι εικόνες και τα γαλήνια συναισθήματα που ζήσαμε δεν περιγράφονται με λόγια…, …πρέπει μονάχα να τα ζήσεις…!!!
Επισκεφθήκαμε τη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας όπου και ξεναγήσαμε το γκρουπ, χωρίς να λησμονήσουμε να περάσουμε και από το Σπήλαιο του Δράκου για μία ενδελεχή ξενάγηση ακούγοντας προσεκτικά την απάντηση στον μύθο που υπάρχει ώστε να την μάθουν οι φίλοι μας, αφού εμείς την κρατούσαμε ως επτασφράγιστο μυστικό.
Πεζοπορήσαμε στα μονοπάτια του εσωτερικού βουνού της λίμνης μας ανεβαίνοντας στον Προφήτη Ηλία για να απολαύσουμε τη φανταστική θέα της πόλης από ψηλά, μιλώντας στους καινούριους φίλους μας για τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας, δείχνοντας εικόνες αρχοντικών που στέκουν αγέρωχα στο χρόνο, άλλοτε πληγωμένα από αυτόν και άλλοτε αναστηλωμένα στολίδια όπως το αρχοντικό Τσιατσιαπά στην συνοικία του Απόζαρι.
Εκεί, στον Προφήτη Ηλία, εκμεταλλευτήκαμε τον χώρο των γηπέδων πραγματοποιώντας δράσεις “Team Building” τις οποίες εξειδικεύουμε βάσει των χαρακτηριστικών και των επιθυμιών του εκάστοτε γκρουπ! Μ’ αυτό τον τρόπο προβάλλουμε και δίνουμε ζωή στο πανέμορφο βουνό μας! Δεν ξεχάσαμε φυσικά, όπως κάνουμε πάντα, να ταΐσουμε όλοι μαζί τα ελάφια και τα παγόνια στο βουνό, τα οποία ξετρέλαναν κυριολεκτικά τους επισκέπτες μας!
Αμέσως μετά κάναμε και την καθιερωμένη επίσκεψή μας στο Ενυδρείο, συνοδευόμενη από κατατοπιστική ξενάγηση σχετικά τους οργανισμούς και τα ψάρια που φιλοξενεί. Κατά την έξοδο προσφέρθηκε ζεστή σπιτική πίτα σε όλους και το παραδοσιακό καστοριανό γλυκό “σάλιαροι” για να αποχαιρετίσουμε “γλυκά” τους φίλους μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας!
Υ.Σ. Ευχαριστούμε όλους τους συνοδούς μας και τους εργαζόμενους στα επισκέψιμα σημεία που είδαμε, για τον επαγγελματισμό και την άψογη συμπεριφορά τους. Εμείς συνεχίζουμε…

    

 

 

 

Back to top button