ΚαστοριάΝεστόριο

Δημοπρατείται η σήραγγα της Κλεισούρας – Κινδυνεύει το Φράγμα Νεστορίου!

Σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις φαίνεται ότι κινούνται τα δύο εμβληματικά έργα στην περιοχή που θα καθορίσουν τη μοίρα των κατοίκων του νομού Καστοριάς ανάλογα με τις εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.

Για τη Σήραγγας της Κλεισούρας τα νέα είναι ευχάριστα και όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος το έργο αναμένεται να προκηρυχτεί πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ αντίθετα για το Φράγμα Νεστορίου οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες μετά την προσφυγή του πρώτου αναδόχου στα αστικά δικαστήρια. Όπου σύμφωνα με πληροφορίες δικαιώθηκε και τώρα διεκδικεί αποζημίωση της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποχωρήσει.

Παράλληλα όμως ο νόμος του  δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει και πάλι σε ένα νέο διαγωνισμό για το ίδιο έργο διεκδικώντας επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ για να συνεχίσει τις εργασίες από εκεί που σταμάτησε πριν αποχωρήσει!

Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στον Δήμο Νεστορίου και στην Περιφέρεια οι οποίοι καλούν τους τοπικούς φορείς να συστρατευτούν όλοι μαζί και να ζητήσουν από το υπουργείο να κηρύξει έκπτωτο τον πρώτο ανάδοχο και είτε να επιλέξει τον επόμενο είτε να επαναπροκηρύξει το έργο.

kastorianiestia.gr

 

Back to top button