Καστοριά

Διήγημα του Καστοριανού μαθητή Αθανάσιου Κωνσταντίνου στο νέο τεύχος του περιοδικού CRIME & HORROR

 

Το περιοδικό CRIME & HORROR των εκδόσεων “ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ” είναι ένα διμηνιαίο περιοδικό με  ιστορίες εγκλήματος , τρόμου, φαντασίας αλλά και περιπέτειας. Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν διηγήματα από τους μετρ του είδους, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα , αλλά και κείμενα νέων Ελλήνων δημιουργών. 

Στο 3ο τεύχος του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τἰλο “Μαὐρο Μαχαίρι”, φιλοξενείται και η συναρπαστική ιστορία του δεκαεξάχρονου Καστοριανoύ  Αθανάσιου  Κωνσταντίνου, μαθητή της Β΄Λυκείου στο 1o Λύκειο Καστοριάς. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από το διήγημά του “Οδύνη” :

… Αν νόμιζαν οι αφελέστατοι διανοητές ότι είχαν πραγματικά εκπλαγεί, αν νόμιζαν ότι είχαν δει τα πραγματικά θαύματα τούτου του αποθανόντος κόσμου, αν νόμιζαν ότι είχαν πραγματικά χαρεί και τρομοκρατηθεί, είχαν ολότελα απατηθεί. Καθώς ο βέβηλος μηχανικός εξερευνητής προσπερνούσε λίγα απόκρημνα βουνά, συνεχώς πλησίαζε την ειλικρινή κατάπληξη, τον αληθινό τρόμο. Και όταν η αδιάκριτη γήινη μηχανή παραβίασε τα ήρεμα και καθησυχαστικά όρια της άγριας οροσειράς, πανικός, αγαλλίαση και έντρομη παραφροσύνη κυρίευσαν τους ανίδεους δημιουργούς της. …

Να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο και να ακολουθήσουν και άλλες δημοσιεύσεις με τις ιστορίες του νεαρού συμπολίτη μας!


https://www.mikrosiros.gr/image/cache/catalog/covers_other_publishers/crime_and_horror_3_mikros-iros-540x750.jpg

Αφουγκραζόμενοι για μια ακόμη φορά τις επιθυμίες του κοινού, ακολουθήσαμε την παράκληση και τις προτροπές των αναγνωστών μας και, στο τρίτο τεύχος περιοδικής (διμηνιαίας) έκδοσης Crime and Horror, σας προσφέρουμε περισσότερα κείμενα νέων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων λογοτεχνών.

Arthur B. Reeve: Το μαύρο χέρι (1912)

Ανωνύμου: Η άγνωστη ποσότητα (circa 1900)

Γιώργος Γιώτσας: Ακρόμπαρα (2020)

Γιώργος Μεσολογγίτης: Το φρέαρ της Χάλι (2020)

Ρεβέκκα Βλαντή: Ελευθερία (2020)

Άννα Παπαδάκη-Σωτηριάδη: Η πληρωμή (2020)

Αθανάσιος Κωνσταντίνου: Οδύνη (2020)

 

Back to top button