Βασιλόπιτα κέικ της γιαγιάς από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- 4 χωριάτικα αβγά μεσαία
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή (βιολογική μαύρη υγρή ακόμη καλύτερα!)
- 80 γρ. μέλι
- 100 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψυχα ή μισή ποσότητα και από τα δύο
- 1/3 κ.τ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
- 1 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη καλής ποιότητας
- ξύσμα (χωρίς το λευκό μέρος) και χυμό από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- 2 κτσ κονιάκ (προαιρετικά)
- 360 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr