ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Η συγκέντρωση εργατικών σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο (φωτογραφίες)

Εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από τη Νομαρχία, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο “έκτρωμα” της κυβέρνησης

Όπως τονίστηκε πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη μέχρι τώρα εργασιακή ζούγκλα των προηγούμενων κυβερνήσεων και την πολλαπλασιάζει, βάζει γερά θεμέλια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Είναι μέτρα που εξασφαλίζουν στην μεγαλοεργοδοσία, στους πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζόμενους, απογειώνοντας την εκμετάλλευση.

Στον κλάδους μας οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί τους αυτή την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, την καταστρατήγηση του ωραρίου όπως βολεύει την εργοδοσία, αλλού επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία και αλλού δουλεία ήλιο με ήλιο. Τα βιώνουν οι γουνεργάτες στην Καστοριά, στη Σιάτιστα που σχεδόν ένα χρόνο τώρα ζουν με επιδόματα ψίχουλα όσοι είναι ασφαλισμένοι, ενώ η πλειοψηφία αυτών που δουλεύουν με το κομμάτι στο σπίτι, έχουν μείνει άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας.  Η απληρωσιά που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην ημερήσια διάταξη, τώρα με το αντεργατικό έκτρωμα θα έχει και τη βούλα του νόμου.

Back to top button