Η ετήσια παραγωγή του κτήματος Μαγγελ φθάνει στις 25 – 30 χιλιάδες φιάλες
Το οινοποιείο του κτήματος Μαγγελ περιβάλλεται από αμπελώνα και βρίσκεται στην Καστοριά λίγο έξω από το χωριό Κορομηλιά σε ιδιόκτητο χώρο.
Το οινοποιείο στεγάζει μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής και εμφιάλωσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς επίσης και μια υπόγεια κάβα εφοδιασμένη με βαρέλια από γαλλική δρυ.
Οι φιάλες αποθηκεύονται σε γαλλικές ξύλινες παλέτες σε υπόγειο χώρο για ωρίμανση και παλαίωση η δε θερμοκρασία διατηρείται στους 12-14°C. Ενδεικτικό της ποιότητας είναι το γεγονός πως η οινοποίηση του ερυθρού οίνου γίνεται σε δρύινες δεξαμενές.
Ο αμπελώνας του κτήματος σε υψόμετρο 700 – 900 μέτρα δέχεται την δροσερή αύρα του Γράμμου που μαζί με το ”Αγιαμι” τον ούριο άνεμο που φυσάει επάνω από την λίμνη της Καστοριάς χαρίζει την διαφορετικότητα στα κρασιά του κτήματος.
Έτσι με τεχνογνωσία , προσπάθεια και εμπειρία το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή κρασιών που φέρουν την επωνυμία Μαγγελ.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα είναι ελληνικές Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, και Ξινόμαυρο.
Διεθνείς Pinot noir, Tannat , Cabernet Frank, Cabernet Sauvignon , Syrah , Merlot, Viognier και Sauvignon Blanc.
Τέλος η ετήσια παραγωγή του κτήματος Μαγγελ φθάνει στις 25 – 30 χιλιάδες φιάλες.
Βίντεο: Τόμης Αναγνώστου