Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριο

Πρώτη συνάντηση για το Erasmus+ 2021 – Ποια σχολείο του νομού Καστοριάς συμμετέχουν

«Πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2021»

 ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Τετάρτη 22.12.2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ 2021 (2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310) με διάρκεια υλοποίησης 15 μήνες (έως τον Δεκέμβριο 2022) και επιχορήγηση 86.522 ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως Συντονίστρια της Κοινοπραξίας με τη συμμετοχή 14 σχολικών μονάδων από όλες τις Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του προγράμματος στα μέλη της Κοινοπραξίας ανέλαβε η Υπεύθυνη Προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα μέλη της Κοινοπραξίας ενημερώθηκαν για τον γενικό στόχο του προγράμματος και τις δράσεις που περιλαμβάνει. Συγκεκριμένα, σκοπός του προγράμματος είναι η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων να χρησιμοποιήσουν πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (GSD) μετασχηματίζοντας τη σχολική κουλτούρα. Οι δράσεις του συγκεκριμένου Σχεδίου Κινητικότητας περιλαμβάνουν  μαθήματα και κατάρτιση (Courses and training), παρακολούθηση εργασίας (Job shadowing) και την επίσκεψη προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων (invited experts). Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με το σχέδιο δράσης που θα υλοποιήσουν οι σχολικές μονάδες στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και τους τρόπους αξιολόγησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν ως μέλη της Κοινοπραξίας είναι οι παρακάτω:

1.       2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

2.       Δημοτικό Σχολείο Νεστορίου

3.       13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

4.       11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

5.       1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

6.       2ο Γυμνάσιο Γρεβενών

7.       1ο Γυμνάσιο Καστοριάς

8.       8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

9.       Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης

10.   Γυμνάσιο Λευκοπηγής

11.   2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

12.   1ο ΓΕΛ Καστοριάς

13.   3ο ΓΕΛ Κοζάνης

14.   3ο ΓΕΛ Φλώρινας

Πριν τη λήξη του προγράμματος οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία θα κληθούν να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν σχέδιο δράσης βασισμένο και στις εμπειρίες και καλές πρακτικές που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του προγράμματος.

Ευχαριστούμε πολύ τις σχολικές μονάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν στην Κοινοπραξία. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ΄ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις. Τέλος, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι το πρόγραμμα θα αποτελέσει μια εποικοδομητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και θα επιδράσει θετικά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας.

Back to top button