Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΠροκηρύξεις

Καστοριά: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 2.000 ανέργων 1829 ετών των περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης

ΣΚΟΠΟΣ

Δημιουργία 2.000 νέων θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύει, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας, Καλαμάτας).

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

Άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς, Γρεβενών, Τρίπολης (Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης), Σπάρτης (Δήμου Σπάρτης) και Καλαμάτας (Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι επιχειρήσεις/πάροχοι υποβάλλουν μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, μέσω του ιστότοπου του Οργανισμού www.oaed.gr
Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση/πάροχος πληροί τις προϋποθέσεις.
Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ στην επιχείρηση/πάροχο υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.
Η επιχείρηση/πάροχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:
http://www.oaed.gr/anoiktaprogrammata

Back to top button