Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Μαρία Νάτσιου στην εκδήλωση «Στρατηγικές πρόληψης και σύγχρονες πολιτικές κατά της βίας» (φωτογραφίες)

Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση , στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, με θέμα «Στρατηγικές πρόληψης και σύγχρονες πολιτικές κατά της βίας».
Η Γραμματεία στηρίζει έμπρακτα εκδηλώσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των φύλων στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια σε όποια καταπάτηση των δικαιωμάτων αυτών. Στηρίζει πρωτοβουλίες έμπρακτα που σκοπό έχουν την διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προάγοντας τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό . Στην τοποθέτηση της η Γραμματέας επεσήμανε «Όλοι διαφορετικοί Όλοι ίσοι»
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιωργος Κωτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, οι οποίοι παρουσίασαν και ανέλυσαν σε βάθος τις Στρατηγικές Πρόληψης και τις Σύγχρονες Πολιτικές που υιοθετεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόσο στο νομοθετικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της ψυχοκοινωνικής στήριξης. Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε και η παρέμβαση της Υπαστυνόμου Σοφία Σακκά, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η οποία τόνισε ότι η ΕΛΑΣ διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παρέχει πληροφορίες στα θύματα για την αναζήτηση δομών στέγασης, ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης. Η τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π Maria Lappa έδωσε το δικό της στίγμα πάνω στο φλέγον αυτό θέμα.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π, Vanita Sofroni υπογράμμισε ότι η γνώση και η ενημέρωση είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να σπάσει η σιωπή, ενώ αναφερόμενη στο ρόλο της Δ.Ε.Ε.Π τόνισε: «Η Δ.Ε.Ε.Π και οι ΔΗΜ.Τ.Ο είμαστε εκείνο το ενεργό, το δραστήριο, το πρωτοπόρο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών που μεταγγίζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησής μας μέσα στην κοινωνία, που παρεμβαίνουμε ώστε η κυβερνητική πολιτική να γίνει κτήμα της, που αναλαμβάνουμε την ευθύνη ώστε η εθνική πολιτική για την έμφυλη βία να μετασχηματιστεί σε δραστήριο εργαλείο πρόληψης στα χέρια των γυναικών»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών,Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Grigoris Konstantellos, ο Γενικός Συντονιστής κομματικών οργανώσεων Αττικής Leonidas Pililitsis, οι Τομεάρχες Ανατολικής & Βόρειας Αττικής, Antonios Batikas και Μανώλης Βελονάκης, η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Klairy Sarantakou, ο Συντονιστής Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων, Γιώργος Κανετάκης, ο Οργανωτικός Συντονιστής θεματικού τομέα Συλλογικών Επαγγελματικών Φορέων, Σερμπενιάδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αν. Αττικής Μιχάλης Σαλίβερος και Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο ΟΝΝΕΔ της Ανατολικής & Βόρειας Αττικής. Παρευρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Τον συντονισμό ανέλαβε με επιτυχία ο δημοσιογράφος Nikolaos Hidiroglou .
Τέλος, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το διαδραστικό εικαστικό δρώμενο «Iamnotadoll_project» της καλλιτέχνιδας Ioanna Paraskeva, στέλνοντας μέσω της τέχνης ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμού για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη φαινομένων καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Back to top button