Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την απάντηση στην ερώτηση «τι σημαίνει να είσαι ευγενικός άνθρωπος». Είναι αυτή η «αρχή» που μας μαθαίνουν από παιδιά και που μας ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής μας. Έχω λοιπόν απέναντι μου ένα επιχειρηματία με διακρίσεις ανά τον κόσμο και το μόνο που θέλω πραγματικά να κάνω είναι να αρχίσω μια σειρά από ερωτήσεις για να αντιληφθώ πώς κατάφερε με αποφασιστικότητα να κάνει την επιχείρηση του τόσο «πλούσια» σε γεύσεις, κουλτούρα και τόσο Ελληνική.
της Νικολέτας Χρήστου
Ο Τρύφωνας Φωτιάδης μεγάλωσε στο Σκλήθρο Φλώρινας και στην Καστοριά. Από μικρός εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση οσπρίων ως εργάτης, οδηγός. Συνεχίζοντας να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, άσκησε για λίγο το επάγγελμα του Μηχανικού, δοκίμασε απρόθυμα υπάλληλος στον Δήμο Καστοριάς και κατέληξε στον φυσικό του χώρο στην οικογενειακή επιχείρηση με συνιδιοκτήτη τη μητέρα του Ελένη. Από το 1996 μέχρι και σήμερα, από τη θέση του συνιδιοκτήτη και CEO έχει συμβάλλει στην άροσις την δημιουργία και εξάπλωση του brand στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις καινοτομίες, τις επενδύσεις. Διακρίσεις; Aπό Γαστρονόμο, Great Taste, MTA, Σελφ Σέρβις!
Συνέχεια στο tasteandhospitality