ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Φροντιστήριο ΑΙΧΜΗ αύριο στην Καστοριά

Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Επαγγέλματα του μέλλοντος, νέο Εκπαιδευτικό Σύστημα,Επιλογή λυκείου επαγγελματικό ή γενικό .
Σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το Φροντιστήριο ΑΙΧΜΗ το Σάββατο 21 ΜΑΙΟΥ 2022, όλες οι απαντήσεις από τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΟΥΣΑΝΗ σύμβουλο εκπαίδευσης.
Για όλους τους μαθητές είτε είναι του φροντιστηρίου μας είτε όχι…
Ξενοδοχείο CALMA στις 17.00 το Σάββατο 21/5/2022


Χρήστος Ταουσάνης

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στον Ελλαδικό χώρο και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις στην 20ετή του πορεία σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού ενώ έχει βοηθήσει εξατομικευμένα χιλιάδες μαθητές και φοιτητές σε θέματα επιλογής σπουδών και επαγγέλματος.

Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού. Από τα φοιτητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε επιτυχώς στον κλάδο του tourism management και εν συνεχεία, εργάστηκε για αρκετά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Συνεχίζοντας την καριέρα του στο δημόσιο, διετέλεσε, επί τετραετία, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης & Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επίβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Από εκεί, παραιτήθηκε οικειοθελώς για να συνιδρύσει την εταιρεία EMPLOY αλλά και να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα: να βοηθήσει νέους ανθρώπους να χτίσουν μια καριέρα που θα αγαπάνε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα, αποτέλεσαν πολύτιμη αρωγή σε μαθητές και φοιτητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.) και έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ΕΡΤ, MEGA, ET3 κ.λπ.). Είναι Συγγραφέας γνωστών βιβλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας (ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ|ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ | ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ κ.λπ.). Ακόμη, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, διδάσκων σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Αιγαίου & Δημοκριτείου Πανεπιστημίου εκπαιδεύοντας εκατοντάδες νέους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος, ο ίδιος και η επιστημονική του μονάδα έχουν βραβευθεί για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβουλευτικής, ως ενεργά ενδιαφερόμενος για τα δρώμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συμμετείχε και στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ. και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολύ γνωστά events και δράσεις όπως το Πανόραμά Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας, το Teen Business School αλλά και σε TEDx event το 2021.

Back to top button