ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Χορός στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά

Σε μια απέραντη σκηνή θα μεταμορφωθεί για δύο μήνες ολόκληρη η Ελλάδα μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των 140 συνολικά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σε 66 αρχαιολογικούς χώρους, τις οποίες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει πληρώνοντας μόνον το εισιτήριο εισόδου που προβλέπεται για τον χώρο.
Ενδιαφέρουσες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, μουσικού θεάτρου, εικαστικές δράσεις αλλά περφόρμανς για παιδιά και εφήβους θα παρουσιαστούν σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι το Βόρειο Αιγαίο και από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Ιονίου. Η Αττική, σκοπίμως δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα δεδομένου ότι υπάρχει ούτως ή άλλως έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.
Στις 70 συνολικά φετινές παραγωγές, οι οποίες επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από ανοιχτή πρόσκληση και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 2.232.000, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και φορείς.
Καστοριά:
“Ίχνη”
ΑΜΚΕ: Die Wolke Art Group
Χορός στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά
15 & 16 Ιουλίου στις 21:00

«Ίχνη» μια παράσταση σύγχρονου χορού που αντλεί το υλικό της από συνεντεύξεις, εστιάζοντας στη λειτουργία της μνήμης και της προφορικής επικοινωνίας προς τον ανάπτυξη εικόνων που προέρχονται από τη μικρασιατική πολιτιστική ταυτότητα. Η κίνηση, μαζί με τις μουσικές και ηχητικές συνθέσεις, προσεγγίζει την εγγενή υποκειμενικότητα των περιγραφών, τη χαμηλή πιστότητα, τα κενά και τον αρνητικό χώρο που αποκαλύπτει τη διάσταση του χρόνου στην ποιητική εικονογραφία, εστιάζοντας έτσι στη διυποκειμενικότητα των αφηγηματικών διαθλάσεων.
 Με τους Δροσιά Τριαντάκη, Σαββίνα Πύλλη Ρωμανού, Ολίνα Οικονομίδου, Φωτεινή Κοντ, Ντάνι Τζος και Δημήτρη Δαλέζη.

 

 

 

Back to top button