ΚαστοριάΝεστόριο

Εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Κρανοχώρι (φωτογραφίες)


Δεν γνώριζα πως η Αγία Μαρίνα είχε καθιερωθεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη μας Σεραφείμ να στεγαστεί στους Αγίους Αναργύρους του Κρανοχωρίου.
Η ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο μας οδήγησε στον Ναό σήμερα,με αποτέλεσμα να συνεορτάσουμε με δεκάδες ευσεβείς κατοίκους,όπως θα άρμοζε να γίνεται πάντοτε.
Με ευλάβεια,χαρμόσυνα και στο φως της ημέρας.Ευχαριστούμε τον πατέρα- Βασίλειο,τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας για την θερμή φιλοξενία.
Ζήσης Τζηκαλάγιας
—————————————————————————
Σεβασμιώτατε, είναι ιδιαίτερη τιμή για την Τοπική Κοινότητα Πτελέας-Κρανοχωρίου που σας είχαμε μαζί μας σήμερα. Η εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας, η οποία με τον βίο της και τους βασανισμούς που αυτή υπέστη, δείχνει σε όλους μας, την δύναμη της πίστεως, και πως όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες και οι εποχές, με την δύναμη του Πανάγαθου θεού, τις ευλογίες της εκκλησίας και τις δικές σας προσωπικά, ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να σταθεί όρθιος και να προχωρήσει. Το χρονικό διάστημα από την έλευση σας στην ευλογημένη Γη της βυζαντινής Αρχόντισσας της Καστοριάς είναι σύντομο, παρόλα αυτά καταφέρατε ήδη, με την προσωπικότητα και την δράση σας να δώσετε το στίγμα σας και το όραμα σας για τον τόπο. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προσωπικοτήτων του τόπου μας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην εξεύρεση των λύσεων εκείνων, ώστε ο κόσμος να αισθανθεί και πάλι ασφαλής, ότι ξημερώνει ένα καλύτερο αύριο. Με την ευχή ο Θεός, οι Άγιοι Ανάργυροι και η Αγία Μαρίνα να σας έχουν πάντα γερό και δυνατό, Σεβασμιώτατε ζητούμε την ευλογία σας.
Ο πρόεδρος της κοινότητας
Νικολοπουλος Ευαγγελος

 

 

 

Back to top button