ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παράταση της Έκθεσης Φωτογραφίας της Ιστορίας του Μαυροχωρίου

Το ενδιαφέρον του κόσμου, ο υψηλός αριθμός επισκεψιμότητας της έκθεσης από νεαρές ηλικίες καθώς και οι παραινέσεις συμπολιτών μας που δεν κατάφεραν να επισκεφθούν μέχρι στιγμής την φωτογραφική αναδρομή στην ιστορία του τόπου, μας οδηγούν στην απόφαση να παρατείνουμε την «Έκθεση Φωτογραφίας της Ιστορίας του Μαυροχωρίου» μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Στην έκθεση που λειτουργεί όλη την ημέρα, μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες αλλά και τεκμήρια (μαρτυρίες, θρύλους, παραδόσεις) για ποικίλες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας.

Από τον αρχαίο οικισμό της Κρεπενής στον Άγιο Νικόλαο (έτος ανέγερσης 1650) και από τα ξακουστά Μαυροβινά χάνια στο ιστορικότερο και μακροβιότερο πανηγύρι της περιοχής.

Οι παλαιότεροι θα ξαναζήσουν τον θεσμό των «γυμναστικών επιδείξεων», θα μεταφερθούν στην Καστοριά με τα περίφημα μοτόρια και οι νεότεροι θ αντιληφθούν πως οι Μαυροβινές παρέες είναι η κύρια αιτία της  συνεχούς ανάπτυξης του χωριού μας.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο Αναστάση Χρηστίδη, τόσο για την έμπνευση της έκθεσης όσο και για την εξ ολοκλήρου συλλογή και επεξεργασία των φωτογραφιών.

Επίσης συγχαίρουμε θερμά των φιλόλογο  Ιωάννη Πετκανά που με την επιστημονική του κατάρτιση συνέβαλε στην άρτια παρουσίαση του υλικού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ  «ἕμπνοος»

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας της Ιστορίας του Μαυροχωρίου

Ο Γιάννης Κορεντσίδης στο Αντάμωμα των Απανταχού Κλεισουριέων και την Έκθεση στο Μαυροχώρι (φωτογραφίες)

 

 

Back to top button