Με όνειρο ένα μέλλον ελεύθερο η οικογένεια της Σάρα αποφάσισε πριν από 20 χρόνια να μεταναστεύσει στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Σάρα: «όταν αποφασίζουν πως θα φοράς πως θα μιλήσεις δεν αφήνουν να έχεις ελευθερία να διαλέξεις μόνη σου, όταν δηλαδή θες να πάρεις διαζύγιο πρέπει ο άνδρας να διαλέξει σε χωρίζει ή όχι».
Στο θάνατο της Μαχσά βλέπουν την ευκαιρία για την μεγάλη αλλαγή, με τη Σάρα να δηλώνει: «θα μπορούσε να είναι κόρη μου ανιψιά μου ή εγώ, όταν σου λένε με βία φόρα μαντήλι σου καλά μαζέψου και διατάζουν στεναχωριέσαι θυμώνεις μπορείς να πεις δεν θέλω είναι σώμα μου είναι δικό μου, ανησυχώ πολύ δεν ξέρω, ελπίζω και πιστεύω αν συνεχίσουν έτσι το πιστεύω».
Από την πλευρά της η Παρινάζ, αναφέρει: «γιατί πρέπει για κάποιες τούφες, για τρίχες μιλάμε για ένα μαλλί να πεθαίνουν γυναίκες για ποιον λόγο»;
Η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά, πρώην ανταποκρίτρια στο Ιράν, αναφέρει: «Οι Ιρανές γυναίκες είναι μορφωμένες γυναίκες σε τεράστιο ποσοστό είναι πολύ δυναμικές γυναίκες είναι γυναίκες που επιδιώκουν την θέση τους στην κοινωνία».
Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εξεγερμένους και τις γυναίκες του Ιράν διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα.
Ρεπορτάζ: Βαλερία Δολαψάκη