Ελλάδα

Η Εύα είναι η Ελλάδα, μη γελιέσαι

Η Εύα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Η Εύα καθρεφτίζει την Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων. Η Εύα έμοιαζε υπεράνω πάσης υποψίας διότι είχε πανίσχυρους φίλους. Έτσι της είχαν πει από το σπίτι της από μικρή.

Γράφει ο Γιώργος Τούλας

Ο πατέρας της, που προφανώς της έμαθε πολλά και την προόριζε για ψηλά, ήταν στα κόλπα από δεκαετίες. Βοά η Θεσσαλονίκη για τα έργα και τις ημέρες του. Φωτιά πήραν τα μέσεντζερ με πληροφορίες. Όλοι ήξεραν κανείς δεν μιλούσε από φόβο.

Έτσι έμαθε και η Εύα. Και όσο ανέβαινε τα σκαλιά τόσο τυφλωνόταν από εξουσία, δύναμη, αμετροέπεια. Γύρω της είχε παντοδύναμους ανθρώπους. Έτρωγαν μαζί της πρωθυπουργοί, σαουδάραβες μεγιστάνες, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής πυραμίδας, παντοδύναμοι δημοσιογράφοι. Την συμπεριελάμβαναν στις λίστες των πιο επιδραστικών ευρωβουλευτών. Των πιο όμορφων. Των πιο πετυχημένων.

Σφάζονταν στην ποδιά της πασίγνωστοι Έλληνες πολιτικοί. Ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε τα πάντα, όπως ομολόγησε ο ίδιος για να γίνει η Εύα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και ας άνηκε σε άλλο κόμμα από το δικό του.

Αλλά και το δικό της κόμμα τη φρόντισε δεόντως. Ο κ. Βενιζέλος τη διόρισε πρόεδρο στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) για να του συγχωρέσει ότι της πήρε την έδρα μέσα από τα χέρια το 2012.

Τον Νοέμβριο του 2011, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή σηκώθηκε όρθια και φώναζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης φέρεται να της είπε: “Σιγά την καλτσοδέτα”! Η φράση σύμφωνα με την ίδια θεωρήθηκε τότε σεξιστική όμως όσοι γνωρίζουν λένε πώς ο γραμματέας του κόμματος ήξερε με τι είχε να κάνει.

Για την Εύα εργάστηκαν οι πάντες. Φυσικά και τα ΜΜΕ. Της έδωσαν να εκφωνεί για τρία χρόνια δελτίο ειδήσεων τον καιρό της παντοδυναμίας του Mega και ας μην είχε συναντηθεί ποτέ με τη δημοσιογραφία, έκαναν ρεπορτάζ κάθε της εμφάνιση.

Στο πρόσωπο της Εύας καθρεφτίζονται οι παθογένειες της Ελλάδας εδώ και 4 δεκαετίες. Τα στραβά μάτια, τα σκοτεινά πάρε δώσε, τα λαμπερά τίποτε.

Ο τρόπος που την εγκαταλείπουν οι φίλοι της είναι αντιπροσωπευτικός επίσης του τι σημαίνει πίστη, αξιοπρέπεια, μπέσα, φιλότιμο. Η Εύα ήταν οι φίλοι της. Αυτοί που τώρα κάνουν τον κινέζο….

ΥΓ: Το 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους. 

parallaximag.gr

Back to top button