ΓούναΚαστοριά

Ο Δημήτρης Μητσόπουλος γράφει με αφορμή την εμφάνιση μινκ στον Κηφισό ποταμό στην Αθήνα

Τα μινκ μπήκαν στο οικοσύστημα, αφού αφέθηκαν από οικολόγους, όταν παράνομα ανοίξανε τις πόρτες σε μία φάρμα, πολλά από αυτά σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα, όσα επιβίωσαν έχουν κάνει τεράστιες καταστροφές.
Οι συνθήκες διαβίωσης στις φάρμες πρέπει να είναι ιδανικές και χωρίς στρες αλλιώς η τρίχα τους αχρηστεύεται, όπως αχρηστεύεται αν θανατωθούν βασανιστικά, θανατώνονται ναρκωμένα με μονοξείδιο του άνθρακα για να μη νιώσουν το παραμικρό.
Το 2020 η Πρωθυπουργός της Δανίας ζήτησε συγγνώμη με κλάματα για το λάθος της θανάτωσης λόγω εξάπλωσης μιας μετάλλαξης κορονοϊού.
Γενικά είναι εντελώς ανακριβή όσα αναφέρονται στο άρθρο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι τα μικροπλαστικά που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από το πλύσιμο συνθετικών ρούχων. Έχουν βρεθεί ακόμα στην Ανταρκτική ενώ πρόσφατα μια μελέτη σε νοσοκομεία της Ιταλίας βρέθηκαν μικροπλαστικά στον πλακούντα με ποσοστό 4 στις 7 γυναίκες που γέννησαν πρόσφατα.
Και να μην αναφέρω τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής ρούχων, από ηλικίες και ωράρια…
Οι επαγγελματίες οικολόγοι κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά και σε εμάς είναι στο χέρι μας να έχουμε σωστή πληροφόρηση.
Και μια ερώτηση, μήπως θα ήταν σωστό κάποτε όποιος βγαίνει έτσι και λέει ανακρίβειες για τη γουνοποιία που με τις εξαγωγές του έχει φέρει τεράστια ποσά σε συνάλλαγμα και έχει θρέψει χιλιάδες οικογένειες κάποιο κλαδικό όργανο να κινηθεί νομικά εναντίον του;
Πόσο ακόμα θα μπορεί κάποιος να κατηγορεί τη γουνοποιία χωρίς επιπτώσεις;

 

 

 

Back to top button