ΑθλητικάΚαστοριά

Στις 15:00 η Καστοριά φιλοξενεί τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στη ρεβάνς της επεισοδιακής «λευκής» ισοπαλίας (pre game)

Το αήττητο σερί της Καστοριάς καλά κρατεί, η ισοπαλία της περασμένης Τετάρτης στο Σβορώνο με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του ματς, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νίκη και τούτο εκτόξευσε ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό στα ύψη, με το τέλος του ματς η ομάδα να αποθεώνεται από τους φίλους της που την ακολούθησαν σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Άμεσα όμως οι «γουναράδες» καλούνται να αλλάξουν σελίδα καθώς αύριο το μεσημέρι (12/01, 15:00) θα φιλοξενήσουν στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, στην έναρξη του δευτέρου γύρου και στη ρεβάνς της επεισοδιακής «λευκής» ισοπαλίας στην Κατερίνη.
Τα «καναρίνια» λοιπόν έχουν μπροστά τους έναν ακόμη «τελικό» απέναντι σε μια ισόβαθμη με αυτούς ομάδα που εδρεύουν από κοινού στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς. Η Καστοριά με ρεκόρ 4-5-4 και 9-11 τέρματα και ο Εθνικός επίσης με 4-5-4 και 14-12 τέρμ. Οι γηπεδούχοι όπως είπαμε προέρχονται από σερί 4ων θετικών αποτελεσμάτων (2-2-0, 4-1 τέρμ.) και οι φιλοξενούμενοι από εντός έδρας επιτυχία μετά από 7 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία αγνοούσαν τη χαρά των τριών βαθμών της νίκης (0-3-4).
Η ομάδα του Χάρη Βοριαζίδη, που με την έλευσή του στον πάγκο των Καστοριανών «μετράει» αήττητο σερί τριών παιχνιδιών (2-1-0), καλείται να ντουμπλάρει μέσα σε μια βδομάδα τις νίκες στο σπίτι της, στο οποίο αντλεί με τη στήριξη των φίλων της μεγάλη δύναμη, όπου και «μετρούν» 3-2-1 με 5-2 τέρματα, με την μοναδική τους ήττα να είναι αυτήν στις καθυστερήσεις από τον Μακεδονικό Φούφα (0-1). Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη στο νικηφόρο ντεμπούτο του Βαγγέλη Μόρα κόντρα στον Δωτιέα Αγιάς στο Κεραμίδι (1-0), μακριά από την έδρα τους έχουν ρεκόρ 2-1-3 και 4-5 τέρμ., ενώ στα 4 τελευταία εκτός Πιερίας παιχνίδια αγνοούν το αίσθημα της νίκης (0-1-3).
Εν κατακλείδι, σήμερα το μεσημέρι αναμένω μια μονομαχία γεμάτη ένταση και πάθος, όπως αυτή του πρώτου γύρου, μεταξύ δύο ομάδων με ανεβασμένη ψυχολογία, η Καστοριά ελέω του αήττητου σερί, ο Εθνικός της έλευσης του Βαγγέλη Μόρα. Η Καστοριά αν είναι προσηλωμένη στο ματς καθόλα τη διάρκεια του 90λέπτου, ήρεμη και με καθαρό μυαλό, πιάνοντας παράλληλα απόδοση εφάμιλλη των προηγούμενων παιχνιδιών και έχοντας για βάση τη στιβαρή της αμυντική γραμμή, θαρρώ πως… στο τέλος θα επικρατήσει.
➪ Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου με τρεις συνεχόμενες παρουσίες στην κατηγορία σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμηθεί, τουναντίον, είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών που στην καλή τους μέρα μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε οποιαδήποτε αντίπαλο. Ιδιαίτερα επικίνδυνη σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1 φαντάζει η μεσοεπιθετική του γραμμή, με αυτούς που ξεχωρίζουν να είναι ο πρώτος σκόρερ με 5 γκολ 31χρονος στράικερ Σεχολάρι Αλέξανδρος, ο 22χρονος επιθετικός μέσος Κριεμάντι Τζένγκις με παρελθόν σε Κοζάνη και Πιερικό, ο 27χρονος επίσης επιθετικός μέσος Ηλίας Κωτσιαρίδης, ενώ και μεσοαμυντικά διαθέτει έμπειρες παρουσίες όπως ο 39χρονος αριστερός μπακ Γιώτης Γιαζιτζόγλου και ο 35χρονος αμυντικός χαφ Λευτέρης Ιντζόγλου.
➪ Πρόβλημα στις στατικές φάσεις εντόπισε ο νέος τεχνικός των «κυανόλευκων» Βαγγέλης Μόρας και είναι ένα σημείο του παιχνιδιού που οφείλει η Καστοριά να εκμεταλλευτεί. Στο πιο πρόσφατο ματς της μάλιστα βρήκε γκολ από μια τέτοια φάση.
➪ Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που η Καστοριά διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ της αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως δε στα ματς με Α.Ε.Π. Κοζάνης και Σβορώνο, όπου στα δεύτερα ημίχρονα δεν κινδύνεψε των αντιπάλων της αλλά το αντίθετο ήταν αυτή που πλησίασε περισσότερο στο να πετύχει κάποιο τέρμα. Τούτο το στοιχείο θαρρώ πως… οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα έχει πλέον ποιοτικές λύσεις στον πάγκο της, παικτών που έρχονται με φρεσκάδα και καθαρό μυαλό και που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα της 11άδας.
➪ Τι κι αν αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, ο Δημήτρης Μανακίτσας σκοράρει, με το γκολ που πέτυχε στο Σβορώνο να είναι το 3ο του στο πρωτάθλημα και να φιγουράρει με δαύτο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς των «ερυθροκίτρινων».
➪ Σκασμένος ήταν ο Χρήστος Παναγιωτίδης άπαξ της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης στην Κατερίνη. Μια αποβολή που χαρακτηρίστηκε άδικη και που επέφερε τιμωρία τριών αγωνιστικών στον 33χρονο έμπειρο αμυντικό των «γουναράδων».
➪ Η παρουσία του κόσμου της Καστοριάς για ακόμη μια φορά ήταν εκπληκτική, δίνοντας με την παρουσία του την περασμένη Τετάρτη τεράστια ώθηση στους ποδοσφαιριστές και παρότι αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες για 75 λεπτά της αναμέτρησης, να κρατήσουν άνετα το σκορ και υπό προϋποθέσεις να φύγουν ακόμη και με το «διπλό». Ομολογουμένως έχει δημιουργηθεί μια έντονη σχέση μεταξύ ομάδας και κόσμου που μόνο ως όφελος λειτουργεί για το σύλλογο. Ελπίδα όλων να ακολουθήσουν κι άλλοι.
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

Back to top button