ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο Θανάσης Παγουνάδης καταγγέλλει μεγάλη αθλητική διοργάνωση

Κάποιοι θα το θεωρήσουν κακία, ενώ κάποιοι άλλοι θα ταυτιστούν μαζί μου. Αυτό που λέω είναι απλά να ‘’προστατέψω’’ ενδεχομένως, ενημερώνοντας συναθλητές μου.
Υπάρχουν διοργανώσεις λιγότερο δημοφιλής στο ορεινό τρέξιμο όπου οι διοργανωτές τηρούν τις υποσχέσεις τους στο ακέραιο. Αυτές για εμένα είναι που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.
Αντίστοιχα υπάρχουν διοργανώσεις από τις κορυφαίες (φαινομενικά) στο χώρο μας όπου οι διοργανωτές άλλα τάζουν και άλλα κάνουν.
Μια από αυτές δυστυχώς είναι το Ursa Trail στο Μέτσοβο, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αγώνες σε όλους μας. Τρέχω κάθε χρόνο απο το 2018 σε αυτή την διοργάνωση καθώς έχω αγαπήσει το μέρος και τους ανθρώπους που κάνουν τον αγώνα. Περσι με κάλεσαν στον αγώνα λέγοντας μου ότι στην μεγάλη απόσταση Ursa Trail 41χλμ θα δοθεί χρηματικό έπαθλο στους τρεις πρώτους άνδρες 500€-300€-100€ και αντίστοιχα στις γυναίκες 300€-200€-100€ .Λόγω επαγγελματικών και λοιπών υποχρεώσεών μου, το παραπάνω αποτελούσε τον μοναδικό λόγο που θα έμπαινα αυτή την απόσταση για να διεκδικήσω μία από τις τρεις πρώτες θέσεις.
Εν τελεί κέρδισα τον αγώνα και στις απονομές μας είπε ο διοργανωτής ότι τα χρήματα θα σας τα δώσουμε άμεσα. Εγώ βέβαια δεν είχα κανένα λόγο να μην του δείξω εμπιστοσύνη.
Ο καιρός όμως περνούσε και η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε. Μου είπε ότι δεν τους τα έδωσε ο μεγάλος χορηγός που κλείσανε την συμφωνία και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία.
Μετά από καιρό, βρεθήκαμε σε έναν αγώνα τυχαια και μου είπε ότι έπειτα από ένα συμβούλιο των ανθρώπων της διοργάνωσης, αποφασίσαμε να δώσουμε μειωμένο πόσο 300€-200€-100€ στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες και ότι θα μιλήσουμε σύντομα για να μας τα περάσουν σε λογαριασμό. Πέρασαν ακόμη τρεις μήνες και είπα να ενοχλήσω ώστε να δώ τι γίνεται με την εκκρεμότητα. Τότε μου λέει ‘’δυστυχώς η διοργάνωση μπήκε μέσα και δεν έχουμε λεφτά καθόλου’’.
Ήθελα να μοιραστώ τα παραπάνω με τους συναθλητές μου ώστε να προσέχουν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν να κάνουν.
Τους αγώνες τους ‘’φτιάχνουν’’ οι αθλητές με το επίπεδο τους, καλό θα ήταν να επιλέγουμε πού θα τρέχουμε και σε ποιους θα δίνουμε ‘’αξία’’.
Γιατί το βάρος μιας επιτυχημένης ή όχι ‘’επιχειρηματικά’’ διοργάνωσης να ζημιώνει τον αθλητή και όχι τον ίδιο τον διοργανωτή ????
Στην αντίθετη περίπτωση, της επιτυχημένης διοργάνωσης επιχειρηματικά, δεν νομίζω να επωφελείται ο αθλητής πέραν της όποιας ‘’υπόσχεσης’’.
Τι λέτε ?

Back to top button