Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Ο Κατρούγκαλος εκτός ψηφοδελτίων, ο Καραμανλής των Τεμπών εντός

Για «έλλειψη ενσυναίσθησης» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, λίγο πριν την εκπνοή της προεκλογικής περίοδου.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε εκ νέου τη θέση του περί «προσέγγισης των ανθρώπων που κάποτε παρασύρθηκαν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή», σχολίασε την απομάκρυνση Κατρούγκαλου με «βέλη» κατά του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, ενώ αναφορικά με τον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει σε σχέση με την πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του Διονύση Σαββόπουλου, τόνισε ότι ο ίδιος «μόνο θετικά έχει να σχολιάσει για τον Διονύση Σαββόπουλο».

Για τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι «με τον κ.Μητσοτάκη είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε φίλοι, αυτό που έχω πει είναι ότι είναι ένας πολιτικός που δείχνει, επειδή τα βρήκε λίγο πιο εύκολα στη ζωή του, χωρίς να λέω ότι δεν είναι ικανός άνθρωπος, αυτό που λέμε έλλειψη ενσυναίσθησης».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

«Δεν πιστεύω ότι το κράτος δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Κάποια βασικά όπως υγεία, παιδεία, το νερό που είναι δημόσιο αγαθό- δεν μπορείς να το ιδιωτικοποιήσεις. Είναι δημόσιο αγαθό (…) Θυμάμαι τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία, δεν είμαστε σ’ αυτό το σημείο. Μπορεί να είμαστε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε πολιτικό πολιτισμό», σχολίασε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κλίμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

«Μόνο αγάπη για τον Διονύση Σαββόπουλο»

Η συνεχεια στην kathimerini.gr

Back to top button