ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Η Σκληρή Κυρία Πλάκα” στον Νέο Οικισμό (φωτογραφίες)

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση , βρεθήκαμε στον Νέο Οικισμό Καστοριάς.
Σε ένα υπέροχο σχολείο με πολύ φιλόξενο εκπαιδευτικό προσωπικό και υπέροχους μαθητές.
Διαβάσαμε την “Σκληρή Κυρία Πλάκα”, προσπαθήσαμε να συμπληρώσουμε τα κομμάτια του παζλ , ζωγραφίσαμε και κάναμε πολλά βιωματικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο. Παιχνίδια που έφεραν τα παιδιά στη θέση ενός ατόμου με αναπηρία.
Φυσικά εξηγήσαμε με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα άτομο που έχει μια ασθένεια . Όλοι είμαστε ίσοι.
Στο τέλος μοιράσαμε υπέροχα διδακτικά παραμύθια σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Καστοριάς.
Να ευχαριστήσω θερμά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καστοριάς και τον Διευθυντή κύριο Ξανθόπουλο, την Σχολική Σύμβουλο κυρία Καζταρίδου Αλικη, τις εκπαιδευτικούς της ΠΕΕ κυρίες Γλυκερία Παπαδοπούλου και Αλίκη Μήκα , τον Δήμο Καστοριάς για την ευγενική χορηγία και τον Δήμαρχο Γιαννη Κορεντσιδη , και φυσικά όλα τα παιδιά που έδειξαν ενδιαφέρον, προσοχή και γέμισαν την καρδιά μου!
Η Πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς
Αποστόλου Παμπουκίδη Βερόνικα

Back to top button