Ελλάδα

Ευρωβαρόμετρο: Πτώση του βιοτικού επιπέδου για σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες

Οι μισοί Ευρωπαίοι έχουν δει το βιοτικό του επίπεδο να μειώνεται το τελευταίο έτος και περιμένουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, όπως κατέδειξε η έρευνα του εαρινού Ευρωβαρόμετρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό αγγίξει το 66%.

Πράγματι, ο αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων των τελευταίων ετών είναι εμφανής, τόσο στη γενική κατάσταση της οικονομίας, όσο και στην οικονομική κατάσταση των πολιτών. Ένας στους δύο ερωτηθέντες (50%) θεωρεί ότι το βιοτικό του επίπεδο έχει σημειώσει πτώση και προβλέπει ότι αυτό θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Το ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 66% στην Ελλάδα.

Επίσης, το 85% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα που έλαβε η χώρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής (65% στην ΕΕ), ενώ το 78% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο ούτε με τις δράσεις που ανέλαβε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης (57% στην ΕΕ).

Η συνεχεια στο insider.gr

Back to top button