Υλικά
600 γρ κιμάς κοτόπουλου
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. μπαχάρι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
Tabasco®
½ καρότο
½ κρεμμύδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
5 σπαράγγια
2 baby Πατάτες
2 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
50 γρ φρέσκο θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ανθό αλατιού
αλάτι
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
αλάτι
200 γρ γραβιέρα
φρέσκο λεμονοθύμαρο
μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά κοτόπουλου, το λάδι, το ταμπάσκο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το μαϊντανό, την φρυγανιά, την μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και το τοποθετούμε 30’ στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Μόλις τα έχουμε πλάσει πιέζουμε το κέντρο του κάθε μπιφτεκιού αρκετά και τοποθετούμε την γραβιέρα που έχουμε κόψει σε μικρά μπαστουνάκια και ξαναπλάθουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα τοποθετούμε στον κάδο του Airfryer μαζί με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, μαϊντανό και μουστάρδα.
Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τα μπιφτέκια κοτόπουλου, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε στους 160οC για 18΄.