Ελλάδα

Το πρώτο κατάστημα Μαρινόπουλος που έγινε Σκλαβενίτης – Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα

Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα καταστήματα της Μαρινόπουλος. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που προβλέπει η συμφωνία

Το πρώτο κατάστημα που έφερε την ταμπέλα Μαρινόπουλος που μετατράπηκε σε Σκλαβενίτης είναι γεγονός. Έχει ανοίξει τις πόρτες του μετά από τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο κατάστημα της στην περιοχή των Ελληνορώσσων.

Πρόκειται για ένα κατάστημα που σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, αποτελεί τον πιλότο για το πως θα μετατραπούν σε Σκλαβενίτης τα υπόλοιπα αντίστοιχου μεγέθους καταστήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία “υβριδική” κατάσταση καθώς δεν είναι ξεκαθαρισμένο εάν το συγκεκριμένο κατάστημα θα προστεθεί στα υπόλοιπα της νέας εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη” όπου θα περάσουν τα υπόλοιπα περίπου  350 καταστήματα της Μαρινόπουλος, ενώ υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς απασχολούνται και οι εργαζόμενοι του οι οποίοι προέρχονται από το προσωπικό της Μαρινόπουλος.

Το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αποτελούσε κατάστημα της Ξυνός που είχε εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, κινδύνευσε να βρεθεί εκτός συμφωνίας όταν το περασμένο καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προχώρησε σε διαδικασίες έξωσης με αποτέλεσμα η πλευρά Σκλαβενίτη – και καθώς καθυστερούσε η νομική διαδικασία μεταβίβασης – να πάρει την πρωτοβουλία για υπογραφή συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Τα επόμενα βήματα της συμφωνίας

Μετά από την δικαστική απόφαση της περασμένης Παρασκευής η οποία ακύρωσε την διαλυτική αίρεση, επόμενη ημερομηνία σταθμός είναι η επόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης τριτανακοπών στην “συμφωνία διάσωσης” της αλυσίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις τριατανακοπές οι οποίες προσδιορίζονται να εκδικασθούν Απρίλιο με Μάιο.

Καθώς οι καταθέσεις προέρχονται κυρίως από εγχώριους προμηθευτές – και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει “βροχή”  άλλων καταθέσεων στο εναπομένον διάστημα –  δεν αποκλείεται να  υπάρξουν προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού ώστε να μην υπάρξει χρονοτριβή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία είναι ιδιαίτερη κοστοβόρα για την πλευρά Σκλαβενίτη.

news247.gr

Back to top button