ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς”: Κοπή βασιλόπιτας και έκθεση ζωγραφικής (φωτογραφίες)

Οι Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς έκοψαν την πίτα τους στην χώρο του συλλόγου, ενώ παράλληλα παρουσίασαν μια ολιγοήμερη ομαδική έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου

Η ομιλία της προέδρου του συλλόγου κ. Δωροθέα Χαρίτωνος:

Μια ακόμα χρονιά έφυγε με άριστες εντυπώσεις και μας γέμισε με ιδιαίτερες δημιουργίες. Στη σημερινή Έκθεση Ζωγραφικής – σχεδίου θα δείτε στον πρώτο χώρο τα έργα – δημιουργίες παιδιών ηλικίας από 13 ετών έως 18.  Τους χρωστούσαμε αυτήν την έκθεση, όχι τόσο να αναδείξουμε την δουλειά τους, αλλά να στείλουμε ένα μήνυμα ότι στην ποιο δύσκολη ηλικία , την εφηβική τα παιδιά, με υπομονή και επιμονή μπορούν να τα καταφέρουν θαυμάσια.

Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης είναι από κυρίες ,στις οποίες ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω μία μία για την συμμετοχή τους.  Ιδιαίτερη παρουσία και αίσθηση έκαναν τα εκθέματα των δυο κυρίων, η Μαρία Κουλια με δερμάτινα και μεικτές τεχνικές κοσμήματα και ενδυματολογικές προτάσεις και η Στέλλα Βλαχοπούλου με ιδιαίτερη τεχνοτροπία σε κοσμήματα που έχουν τις ρίζες τους σε άκρως παραδοσιακές τεχνικές της περιοχής μας ,προσαρμοσμένα και στη σημερινή εποχή!

Κάποιες φορές δεν έχει σημασία τι ζωγραφίζεις . Η προσπάθεια της δημιουργικής απασχόλησης σε κάνει να ξεστομίσεις πως η ζωή δεν είναι μία ανοησία …Η τέχνη να είναι καλά!

Να ευχηθούμε επίσης καλή επιτυχία στα παιδιά μας που δίνουν φέτος τον προσωπικό τους αγώνα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με το ειδικό μάθημα σχεδίου (γραμμικό & ελεύθερο).

 

 

 

Back to top button