Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού για το Μουσικό Σχολείο

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Δήμου, με αντικείμενο τη λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ακόλουθης Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Ίδρυση μουσικού σχολείου στον Νομό Καστοριάς.

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα για τους λόγους που εξηγούνται παρακάτω:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την απόφαση που υπέγραψε ο  Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται το Μουσικό Γυμνάσιο Νομού Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά και έχοντας υπόψη ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού είχε προτείνει την ίδρυση  Μουσικού Γυμνασίου στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βογατσικού, προκύπτει η ανάγκη άμεσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού.

Οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μπορούν  να προσέρχονται στο δημοτικό κατάστημα και να ενημερώνονται για τo ανωτέρω θέμα  από τον φάκελο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναστάσιος Ξανθόπουλος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

 1. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
 2. Οι κυρίες και οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 3. Οι κυρίες και οι κύριοι Προέδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και  ο κύριος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.
 4. Οι κυρίες και οι κύριοι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων

ΕΣΩΤ. ΚΟΙΝ: Γραφείο Δημάρχου, Προϊσταμένους της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε, ΤΕΕ

1 σχόλιο

 1. Αγαπητοί συμπολίτες. Εφόσον υπάρχουν τόσα κλειστά σχολειά ας τα γεμίσουμε με κόσμο, με ιδέες, με πράξεις και έργα. Θα πρότεινα, μετά την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου με έδρα την Καστοριά, τα άδεια σχολεία του Νομού Καστοριάς να πάψουν να έχουν μουσειακό φολκλορικό προσανατολισμό και ας λειτουργήσουν ως εστίες πολιτισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  Αρχής γενομένης με το κτίριο του κλειστού Δημοτικού Σχολείου Λιθιάς που έχει την υποδομή να λειτουργήσει ως καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Σχολείο, ενώνοντας τον Βορρά της Ευρώπης με την πολιτισμική ποικιλότητα του Νότου.
  Ο Ανδρέας Παπαχρήστου, διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης, γέννημα της Λιθιάς και θρέμμα της Βουδαπέστης μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πολιτισμική παρακαταθήκη για τους νέους. Το ιδιο ισχύει για κάθε χωριό της Καστοριάς.
  Και πάλι μπράβο για όσα ωραία συμβαίνουν στη γενέτηρά μας Καστοριά

shares