Καστοριανός πιλότος πρώτευσε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Ισπανία (φωτογραφίες)

Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, η 341 Μοίρα (341Μ) της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 111ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 341 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO) από εχθρική αεράμυνα, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.
Στην εν λόγω εκπαίδευση το ιπτάμενο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε για άλλη μια φορά μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν. 

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Καστοριανός Πιλότος Ιωάννης Κάκκος. 


onalert.gr

Με πληροφορίες από kastorianiestia.gr

 

 

 

 

Διαμοιράστε το άρθρο:

1 σχόλιο

  1. Στην 5η κα 6η φωτογραφια,το στεφανι στο μνημειο των νεκρων συναδελφων στο μειζων περιστατικο στο TLP/1,του Ελληνικου F-16 της 341 μοιρας, της μαυρης δευτερας 25 του Ιανουαριου του 2015, στο Albacete της Ισπανιας. Δεν τους ξεχναμε. Στην τελευταια φωτογραφια το “καρε των ασσων” τα ” καλυτερα Ελληνικα χερια” στους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς ουρανους.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*