Ζούζουλη: Εκεί που έπεσε ο Αλέξανδρος Διάκος την 1η Νοεμβρίου 1940 (βίντεο)

Ντοκιμαντέρ του Μουσείου Βασίλη Χατζηβασίλη στα μέρη που πολέμησε και σκοτώθηκε ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος με συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Πριν ένα χρόνο έγινε η αδερφοποίηση της Χάλκης με το χωριό Ζούζουλη Καστοριάς . Στην πρώτη του Νοέμβριου του 1940 στο χωριό Ζούζουλη Καστοριάς έπεσε ο πρώτος αξιωματικός από την Χαλκή της Δωδεκάνησου Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος Συγκεκριμένα στο ύψωμα της Τσούκας . Μετα από 76 χρόνια έγινε αδερφοποίηση της Χάλκης με τη Ζούζουλη. Δείτε την πορεία που κάναμε με αυτοκίνητο εκεί που έπεσε ο Αλέξανδρος ,για να καταλάβετε τι κακουχίες πέρασαν οι Ήρωες μας για να είμαστε ελεύθεροι .Θερμές ευχαριστίες στους κάτοικους της Ζούζουλης για την βοήθεια τους. Στον πρόεδρο του επιμορφωτικού συλλόγου Ζούζουλης ,Σάκη Αθανασίου.τον αντιπρόεδρο Θύμιο Λαζόπουλο και ιδιαίτερα τον Θωμά Ευαγγέλου τον εγγόνο του ιερέα που κήδεψε τον Αλέξανδρο, διαθέτοντας το όχημα του. σε μια μέρα βροχερή και σε δύσκολο δρόμο ,περνώντας το ρέμα στα όρια της Φούρκας με τη Ζούζουλη.»

 

 

 

3 Σχόλια

  1. Εύγε. Μεγαλύτερο Εύγε εάν υπάρχουν και αναφερθούν ονόματα Ζουζουλιωτών που χάθηκαν εκείνη την στιγμή. Καιρός ο άγνωστος Στρατιώτης του 40 να γίνει πια γνωστός. Και πάλι Εύγε!

  2. Γιώργος Μακρής

    Η τοποθεσία Τσούκα όπου έπεσε ηρωικά ο Διάκος ανήκει στην Φούρκα Κόνιτσας και όχι στην Ζούζουλη Καστοριάς.Να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.