Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Καστοριανός σεφ Βασίλης Καρανικόλας έκανε δικό του site και είναι εντυπωσιακό

 

Το Kitchen Village είναι μια ιδέα εμπνευσμένη από το Σεφ Βασίλη Καρανικόλα, ο οποίος γεννήθηκε στην Καστοριά στις 11 Ιουλίου 1983. Μεγάλωσε στο Άργος Ορεστικό και όταν τελείωσε το Λύκειο, το 2001, σπούδασε στην Αθήνα Chef στη σχολή Μαγειρικής «Le Monde».

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο της εστίασης έγιναν κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Αρχικά, ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια, προκειμένου να συμπληρώνει το εισόδημά του και παράλληλα για να ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική.

Σήμερα έχει καταφέρει να βρεθεί πιο κοντά στους στόχους που έχει θέσει. Δηλώνει γεννημένος μάγειρας και λάτρης της ελληνικής κουζίνας. Του αρέσει να δοκιμάζει καθημερινά καινούργια πράγματα και να ανακαλύπτει ιδιαίτερες γεύσεις. Αυτό οφείλεται στο πάθος που διαθέτει για το καλό φαγητό και αποτελεί βασικό στοιχείο της εξέλιξής του.

Κύριο μέλημά του είναι να βρίσκει καλές πρώτες ύλες και να τις αξιοποιεί με τρόπο που να αναδεικνύονται. Έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη και έχει βρεθεί κοντά σε διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκτέλεση των συνταγών του γιατί πάντα μαγειρεύει με συναίσθημα.

Επισκεφτείτε το Kitchen Village

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Προκαλώ, σε εισαγωγικά, τον κ. Βασίλη να κάνουμε ένα μικρό, φιλικό διαγωνισμό, να δείξω και εγώ τις ικανότητές μου και ας μην είμαι μάγειρας. Πιθανόν κάτι να του προσφέρω από τη εμπειρία μου ως ανειδίκευτος σεφ. Εύχομαι στον κ. Βασίλη πάντα επιτυχίες στο επάγγελμά του. Η μαγειρική είναι μεγάλη τέχνη, όπως ένα μουσικό όργανο. Ευχαριστώ.

Back to top button