ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

Την Καστοριά επισκέφθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν πριν από 20 χρόνια, το 1998, την περίοδο που στην πόλη μας πραγματοποιούνταν οι Βαλκανικοί Αγώνες Τάε Κβο Ντο. Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει μαζί με την τουρκική αποστολή ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ενώ ήταν η τελευταία του χρονιά στον δημαρχιακό θώκο. Τον συνόδευε η σύζυγός του και είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΑ στην Κρεπενή (αργότερα μετονομάστηκε στο γνωστό μας DEDIS). Στη διάρκεια της παραμονής του θέλησε να επισκεφτεί μια χριστιανική εκκλησία και αναζήτησε τον εφημέριο του Δισπηλιού πατέρα Γεώργιο Καράτζιο.

Μιλώντας ο εφημέριος στο Ράδιο Αντέννες και  στον Χρήστο Νατσούλη ανέφερε ότι ο ίδιος ξενάγησε τον τούρκο πολιτικό στην εκκλησία του Δισπηλιού και κατόπιν τον κάλεσε στο σπίτι του για καφέ και τσάι. Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα ειπώθηκαν, αναφορικά με τη σχέση των δύο λαών και θρησκειών και άκουσε με προσοχή τις απόψεις του πατέρα Γεώργιου. Φεύγοντας, φίλησε το χέρι του ιερέα και τον προσκάλεσε να τον φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη. Την επόμενη ημέρα γινόταν η τελετή λήξης των αγώνων στο Θέατρο του Βουνού. Εκεί προσκάλεσε τα παιδιά του ιερέα, τα οποία δέχτηκαν την πρόσκληση και παρέστησαν στην εκδήλωση.

Ο πατέρας Γεώργιος Καράτζιος αναφέρθηκε και στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, την Κυριακή 1 Απριλίου στην Αντιπεριφέρεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάθισε μπροστά μπροστά  για να τον δούν οι κάμερες, ελπίζοντας οι φωτογραφίες του (που δημοσιεύτηκαν στο ΦΟΥΙΤ) να φτάσουν μέχρι την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, να του θυμίσουν την επίσκεψή του στην Καστοριά και να διατάξει την απελευθέρωση των στρατιωτικών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε σχετικά με τους αγώνες, ότι οι διοργανωτές άφησαν απλήρωτο το ξενοδοχείο, το οποίο κατέφυγε στα δικαστήρια γα να μπορέσει να πληρωθεί!

Δ.Σ.Μ.

Φωτογραφία από τους αγώνες

Σε πρώτο πλάνο ο γυναικολόγος Θεόδωρος Κυριάζος, γιατρός των αγώνων τότε

 

 

Back to top button