Καστοριά

“Lifting”στις κολόνες της Νότιας Παραλίας (φωτο)

Σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αλλαγής του συνόλου των φωτιστικών στοιχείων της Νοτίου Παραλίας προχώρησε ο Δήμος Καστοριάς επιδιώκονταςτο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την εξοικονόμηση ενέργειας και δημοτικών πόρων, τον περιορισμό των βλαβών στις οποίες δαπανώνται πολλές εργατοώρες στο πεπαλαιωμένο δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν όλες οι κεφαλές των κολόνων, πολλές από τις οποίες ήταν από τις αρχές της δεκαετίας του ‘8ο! Με τα νέα στοιχεία η παραλίμνια ζώνη θα έχει πλουσιότερο φωτισμό.

Θα ακολουθήσουν σταδιακά οι αλλαγές και στα φωτιστικά της Βορείου Παραλίας αρχίζοντας από την περιοχή των Λυκείων προς τα ”Ψαράδικα”.

Παράλληλα η δημοτική αρχή Καστοριάς στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης [ΒΑΑ], την έγκριση και χρηματοδότηση του οποίου ήδη έχει εξασφαλίσει, προέβλεψε την αντικατάσταση του οδοφωτισμού της πόλης με σύγχρονα φωτιστικά στοιχεία LED

Ήδη δρομολογείται και η μελέτη αποτύπωσης των φωτιστικών στοιχείων όλων των τοπικών κοινοτήτων για μία συνολική παρέμβαση στα δίκτυα του Δήμου με στόχο το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας επ’ ωφελεία των δημοτών.

 

 

 

Back to top button