ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η ψυχολόγος κ. Π. Δαμβοπούλου μίλησε στις κορασίδες του ΑΣ Άργος Ορεστικό (φωτο)

Την δεύτερή της ομιλία πραγματοποίησε η ψυχολόγος με master στην αθλητική ψυχολογία κ. Δαμβοπούλου Παναγιώτα στο τμήμα των κορασίδων ,αυτή τη φορά, του ΑΣ. Άργους Ορεστικού.

Στα πλαίσια ενός καινοτόμου project του συλλόγου που δίνει έμφαση σε όλους του τομείς που διαμορφώνουν έναν αθλητή, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μια ενημέρωση αρχικά από την κ. Δαμβοπούλου σχετικά με το τι είναι η αθλητική ψυχολογία και στο τι βοηθάει ένας αθλητικός ψυχολόγος ( διαχείριση και μείωση άγχους, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, διατήρηση συγκέντρωσης και προσοχής, ανάπτυξη και διαχείριση συναισθημάτων, διατήρηση σχέσεων, βελτίωση επικοινωνίας και επίλυση συγκρούσεων στην ομάδα, επίτευξη στόχων, διαχείριση επιτυχιών-αποτυχιών κ.α)

Η παρουσίαση έγινε με την μορφή συζήτησης καθώς μέσα από κάποιες ιστορίες-παραδείγματα που συγκεντρώνουν βασικά προβλήματα που δημιουργούνται σε μια ομάδα, η αθλήτριες ταυτίστηκαν με αυτές οπότε ευνοήθηκε πολύ ο διάλογος.

Η κ. Δαμβοπούλου με τον επαγγελματισμό της ενέπνευσε τα κορίτσια και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους , προσπαθώντας παράλληλα να λύσει θέματα που τις απασχολούσαν.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του συλλόγου με την κ. Δαμβοπούλου, έχουν προγραμματιστεί ακόμα δύο ομιλίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΣ Άργους Ορεστικού: Η ομιλία στους παίδες για την ψυχολογία του αθλητή (φωτογραφίες) 

 

 

 

 

 

 

Back to top button