Στις πρόβες της μουσικής εκδήλωσης “Πάμε σαν άλλοτε” (φωτογραφίες)

Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, από αυτές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 27 Ιουνίου, 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού και την Κυριακή 1 Ιουλίου, 21:30 στην Καστοριά στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.

“Πάμε σαν άλλοτε”

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα χρόνια από τα τέλη του Μεσοπολέμου μέχρι το 1960, μέσα από ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Κώστας Γιαννίδης, και ο Αττίκ, που τραγουδήθηκαν από θρυλικές φωνές: Σοφία Βέμπο, Νίκος Γούναρης, Δανάη Στρατηγοπούλου, Τώνης Μαρούδας, Ρένα Βλαχοπούλου, Τρίο Κιτάρα… Τραγούδια ερωτικά, μελαγχολικά, με ρομαντική ευαισθησία αλλά και με κέφι ή με σκωπτική διάθεση, στους ρυθμούς του τανγκό, του βαλς, του μπολέρο, αλλά και του ζεϊμπέκικου ή του χασάπικου. Γεμάτα με το άρωμα μιας άλλης εποχής που, αν και δεν είναι τόσο μακρινή, υπήρξε πολύ διαφορετική από τη δική μας.

Τα τραγούδια πλαισιώνονται από σύντομα κείμενα σχετικά με τα ήθη εκείνης της περιόδου, τα γεγονότα της, τους ανθρώπους της, με έμφαση στον τόπο μας και στις ιδιαιτερότητές του.

Ένα ταξίδι σ’ εκείνα τα χρόνια, μέσα από τη δύναμη της μουσικής, των λέξεων, και του χορού.

“Πάμε σαν άλλοτε”

Αφήγηση: Μαρούλα Βέργου-Γκαμπέση
Τραγούδι: Ξένια Γουδή, Σοφία Νουβαρτζίδου, Δημήτρης Δημητριάδης
Ακορντεόν: Νίκος Καρατζίδης
Πιάνο: Δημήτρης Μπρόβας
Βιολί: Σπύρος Τάκας, Αχιλλέας Ταμπούρης
Βιόλα: Σπύρος Τάκας
Χορεύουν: Πέννυ Κατωτοικίδου, Βαγγέλης Νίκου

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού