Καστοριά

Η δωρεά του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης για τον μικρό Νικόλα (ρεπορτάζ – δηλώσεις)

 

Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» προσέφερε πέντε χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Πρόκειται για μια επί πλέον δωρεά του Συλλόγου, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Κι αυτό λόγω της άκρως συγκινητικής ευχαριστήριας επιστολής που απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο των Καστοριέων η ηγεσία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια.

Ο οβολός των ομογενών, όπως αναφέρεται στην επιστολή θα διατεθεί για τη θεραπεία του μικρού Νικόλα που πάσχει από νεοπλασματική ασθένεια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης κληθείς από τις «Αναμνήσεις» να σχολιάσει το δημοσίευμα και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια επεσήμανε: «Τα μέλη μας γνωρίζουν από παλιά πως η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και αφορά όχι μόνο τον φιλανθρωπικό τομέα, αλλά και το φιλεκπαιδευτικό, με την απονομή για μισό και πλέον αιώνα υποτροφιών σε μαθητές γυμνασίου στην Καστοριά».

Παράλληλα τόνισε ότι η Αδελφότης Κυριών Καστοριάς προσφέρει πάνω από δέκα πέντε χιλιάδες το χρόνο σε ευαγή ιδρύματα της Καστοριάς.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την γενέτειρα τόσο ο Σύλλογός μας όσο και τα μέλη έχουν εντείνει την προσφορά τους στην Καστοριά», επεσήμανε ο κ. Σιώκης υπενθυμίζοντας ότι «η προσφορά των Καστοριέων στον τόπο τους είναι αέναη και πολυσχιδής».

Επιστολή «Μαζί σου»:

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί σου» θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” για τη δωρεά των 5.000 Δολαρίων προς το σύλλογό μας για να καλυφθούν δαπάνες για το μικρό Νικόλα απ΄ τη Καστοριά. Σε καιρούς κοινωνικής αποδόμησης τέτοιου είδους πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

«Με την ενέργειά σας αυτή συμμετείχατε στην φιλάνθρωπη δραστηριότητα που αναπτύσσει το σωματείο μας, για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών συνανθρώπων μας που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια, προσφέροντας τα μέγιστα», καταλήγει η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω φιλανθρωπικού οργανισμού.

Δημήτρης Τσάκας

 anamniseis.net 

Back to top button