Νεκρή βίδρα σε τροχαίο μπροστά στα Λύκεια (φωτογραφίες)

Νεκρή βίδρα σε τροχαίο ατύχημα είχαμε σήμερα το πρώι στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων στον αστικό ιστό στην Πόλη της Καστοριάς . Μέλη τις Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς όταν έφτασαν στο σημείο το ζώο ήταν ήδη νεκρό , συλλέχτηκαν βιοδηλωτικά στοιχεία και το ζώο με την βοήθεια του Δήμου Καστοριάς μεταφέρθηκε από την περιοχή . Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά.

Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Ε.Π.Π. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα παραλίμνια σημεία που αποτελούν βιότοπο της Βίδρας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.