Καστοριά

Πόρισμα- βόμβα από την επιτροπή παραλαβής του πολυμηχανήματος της λίμνης Καστοριάς

«Αποκλίνει από τους όρους της σύμβασης»- «Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις»- Οι σοβαρές επισημάνσεις- Αρνείται ΟΜΟΦΩΝΑ να το παραλάβει- Ερωτηματικά για το επικοινωνιακό σόου Καρυπίδη-Αδαμόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα

Πόρισμα -βόμβα για το πολυμηχάνημα, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στη λίμνη της Καστοριάς και παρελήφθη-επικοινωνιακά- από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη και τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, φαίνεται πως έχει στα χέρια του το τμήμα Προμηθειών της Π.Ε. Καστοριάς, το οποίο διαβιβάστηκε αρμοδίως από την επιτροπή παραλαβής του έργου.

Η επιτροπή στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, κάνει ξεκάθαρο πως το πολυμηχάνημα «αποκλίνει από τους όρους της σύμβασης» και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να το παραλάβει.

Το πόρισμα της επιτροπής ουσιαστικά καταδεικνύει τις μεγάλες αποκλίσεις του πολυμηχανήματος που έπεσε στη λίμνη της Καστοριάς, από αυτό που προέβλεπε η σύμβαση, έχοντας σωρεία παρατηρήσεων για

  • Τον υδραυλικό βραχίονα
  • Την ανυψωτική ικανότητα(προκύπτει από το έλλειμμα του υδραυλικού βραχίονα, ο οποίος στερείται ποδαρικών στήριξης για τις συνθήκες της λίμνης Καστοριάς, καθιστώντας ουσιαστικά το πολυμηνάνημα ανίκανο για τις εργασίες τις οποίες προορίζεται)
  • Το Βάθος εκτοπίσεως
  • Τους πλωτήρες πλεύσης
  • Την Καμπίνα του χειριστή
  • Τα φώτα αγκύρωσης
  • Τα κιγκλιδώματα ασφαλείας

Επίσης γίνονται επισημάνσεις για το βάρος του πολυμηχανήματος, καθώς και την έλλειψη θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού στην καμπίνα του χειριστή που δημιουργούν δύσκολες συνθήκες τόσο στον χειριστή, όσο και στην απόδοση του μηχανήματος.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες την υπόθεση, υπάρχει και έλλειψη ναυπηγικής μελέτης για το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα, γεγονός που αποτελεί έλλειψη μείζονος σημασίας καθότι η ΠΕ Καστοριάς δεν θα είχε τρόπο νηολόγησης, με ότι αυτό σημαίνει, όπως π.χ. επιπλέον χρήματα για μελέτες.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τη κίνηση της Περιφερειακής Αρχής, να στήσει επικοινωνιακή παραλαβή του πολυμηχανήματος, λίγες ημέρες πριν, με δηλώσεις μάλιστα που έστελναν μηνύματα τόσο για τις εκλογές, όσο και σε αυτούς που άσκησαν κριτική στην όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες του kozanimedia κάνουν λόγο για επίσπευση των διαδικασιών, στη δικαστική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον εισαγγελέα να έχει καλέσει τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του 2015, που ματαίωσε τους δύο διεθνής ανοικτούς διαγωνισμούς και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του 2017 που προχώρησαν με αποφάσεις τους, στην έγκριση των όρων του διαγωνισμού και στην κατακύρωση του αποτελέσματός του, παρά την αρνητική εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού.

Να σημειωθεί πως το τμήμα προμηθειών, οφείλει να μεταβιβάσει την έκθεση της επιτροπής στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει συμβεί από τις 9 Οκτωβρίου, οπότε και συνεδρίασε η επιτροπή.

Ζήσης Πιτσιάβας

kozanimedia.gr

Παραλαβή του πολυμηχανήματος για τη λίμνη της Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο – δηλώσεις)

 

2 Comments

  1. Δηλαδή περιμέναμε το πολυμηχάνημα τέσσερα χρόνια και θα περιμένουμε αλλά τέσσερα για να το παραλάβουμε .Αφου πλέον είμαστε ανίκανοι να προμηθευτούμε ένα μηχάνημα έπειτα από ένα διαγωνισμό ας το κλείσουμε το μαγαζί και ας παμε στα σπίτια μας. Έλεος

  2. Πως θα πάει μπροστά αυτή η πόλη αν δεν μπορεί να αγοράσει ένα σωστό μηχανιμα. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο. Στην Καστοριά κάνει κρύο η καμπίνα πρέπει να έχει τα απαραίτητα.

Back to top button