ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

Την “1η Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών” στα Κοίλα εγκαινίασε η Ολ. Τελιγιορίδου (φωτογραφίες – βίντεο)

Παρουσία δεκάδων κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 1ης Πανελλαδικής Έκθεσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που φιλοξενείται μέχρι και την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία δήλωσε, «Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι αναπτυσσόμενη, εναλλακτική και πολύ δυναμική καλλιέργεια. Μας έρχεται από πάρα πολύ παλιά και έχει τη δυνατότητα με την αξιοποίηση της έρευνας, της σύγχρονης τεχνολογίας, των νέων επιστημονικών δεδομένων, αλλά και της εμπειρίας που έχουν οι παραγωγοί, μπορεί να προχωρήσει πολύ μπροστά. Είναι ένας παραγωγικός κλάδος που μπορεί ακόμη να ενδυναμώσει τις εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα. Οι παραγωγοί πρέπει να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και στη μεταποίηση και την τυποποίηση. Οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδανικές για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήται και το τριήμερο συνέδριο για την καλλιέργεια και την προοπτική των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στη χώρα μας.

Στην έκθεση συμμετέχουν και δύο εταιρίες της Καστοριάς, Αγρόκτημα Tσόπρα και PHYSIS AROMA.

Βίντεο από FLASH

 

 

 

 

Back to top button