Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Σήμερα είμαι περήφανη – Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Η πόλη μας μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο και να δημιουργηθεί κέντρο logistics – Το αεροδρόμιο Καστοριάς Θα γίνει cargo 

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου Καστοριάς με τη γραμμή Φλώρινα-Κρυσταλοπηγή – Πόγραδετς γίνεται πράξη
Η σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει το αεροδρόμιο με το εσωτερικό της χώρας, τα Βαλκάνια, τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη. Η πόλη μας μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο και να δημιουργηθεί κέντρο logistics.
Τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι τεράστια. Οι συνδυασμένες μεταφορές ανοίγουν για την Καστοριά καινούργιους ορίζον>τες.
Σήμερα στην Καστοριά έγινε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα, με τον Thimjo Paku, general director of policies and development of insfrastructure, ministy of infrastructure and energy of Albania.
Στην σύσκεψη συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, ο ΟΣΕ και οι αντίστοιχες εταιρίες από την Αλβανία, καθώς το έργο είναι διακρατικό και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα ξεκινάει η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς για να γίνει cargo αεροδρόμιο.
Η Καστοριά εντάσσεται δυναμικά στον εθνικό σχεδιασμό για τις μεταφορές.
Ήδη έχει εγκριθεί από τους διευρωπαικούς διαδρόμους στις Βρυξέλλες το αεροδρόμιο και η σιδηροδρομική σύνδεση της Καστοριάς.
Σήμερα είμαι περήφανη!

 

 

Back to top button