ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Γυναίκες της Καστοριάς μη φοβάστε” (φωτογραφίες – βίντεο)

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 18/11/2018. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα πέντε χρόνια λειτουργίας της δομής και στην παρουσίαση της νέας δράσης του Κέντρου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι». Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ένοχη» πραγματεύεται τα έμφυλα στερεότυπα και περιλαμβάνει τρία βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστούν 18 γυναίκες, οι οποίες κατηγορούνται και καταδικάζονται για αδικήματα που μας θέτουν σε προβληματισμό.

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του “Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς” 168 γυναίκες ζήτησαν τη βοήθεια της δομής, πραγματοποιήθηκαν 1.300 συνεδρίες και έχουν εξυπηρετηθεί 350 αιτήματα γυναικών για ψυχολογική, νομική, κοινωνική στήριξη, για πληροφόρηση, κοινωνικές παροχές και συμβουλευτική στην απασχόληση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου, δυστυχώς, οι γυναίκες που υπόκεινται στη βία στην Καστοριά είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που ήδη έχουν ζητήσει βοήθεια.  Με την καμπάνια ευαισθητοποίησης οι υπεύθυνοι του Κέντρου ευελπιστούν όλες οι γυναίκες που δέχονται κακοποίηση να ανέβουν τα σκαλιά του κέντρου και να ζητήσουν βοήθεια.

Τα στελέχη θα ολοκληρώσουν τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με μία Δράση Δρόμου- Street Work αύριο το πρωί της Τετάρτης 21/11/2018 στο Περίπτερο Πληροφοριών στο κέντρο της πόλης-απέναντι από την Αντιπεριφέρεια. Θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τις υπηρεσίες της δομής.

Περισσότερα στο βίντεο από στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου
Δήμητρα Σταύρακα, Κοινωνιολόγο
Βασίλειο Κιοσσέ, Ψυχολόγο
Μαρία Παπαλαμπροπούλου, Κοινωνική Λειτουργό

https://www.youtube.com/watch?v=Ray3APsmYRE

Καστοριά: 18 γυναίκες κατηγορούνται (βίντεο)

Back to top button